Вчера на изложението в Лас Вегас Intel обяви новина, която

...
Вчера на изложението в Лас Вегас Intel обяви новина, която
Коментари Харесай

CES 2018: Intel показа първите потребителски Optane SSD - 800P



Вчера на ревюто в Лас Вегас Intel разгласи вест, която доста хардуерни запалянковци чакаха - първият потребителски Optane SSD притежател - моделът 800P. Той ще идва в два потенциала - 58GB и 118GB и ще употребява М.2 съгласуваност. И двата разновидността ще бъдат бутабъл и ще употребяват две PCIe автомагистрали (х2).

800P в действителност е третото устройство, което употребява технологията Optane - за която много се писа през последните месеци. Първо беше Optane Memory, която служеше като буфер за стандартните механични дискове, след което се появи серията 900P, с два разновидността от 280 и 480GB, само че тя беше ориентирана към бизнеса и запалянковците и идваше на цени от 400-600 $.

800P от своя страна би трябвало да задоволи глада на мейнстрийм потребителите за Optane носители, и въпреки потенциалите да не са огромни, двата модела ще послужат за систематични дискове в преносими компютри и десктоп машини. Intel поучава те да бъдат употребявани за операционната система и сериозни приложения, а за по-големи мултимедийни файлове да се употребява спомагателен стандартен HDD.

Intel не даде информация за чистата продуктивност на новите носители, само че съдейки по 900P серията, скоростите на четене и запис ще бъдат сходни на бързите NVMe носители от Samsung и компания. Предимството на Optane са двете PCIe автомагистрали, за разлика от четирите, които употребяват останалите високопроизводителни SSD дискове. Това обезпечава доста ниска латенция на устройствата. 800P ще се появи на пазара в идващите 2-3 месеца.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР