Вчера на балотаж в Старозагорска област кметове избираха четири общини.

...
Вчера на балотаж в Старозагорска област кметове избираха четири общини.
Коментари Харесай

Интересни обрати белязаха балотажите в Старозагорска област

Вчера на балотаж в Старозагорска област кметове избираха четири общини. В две от тях завоюваха претендентите на ръководещата партия ГЕРБ.
В Чирпан обаче кмет става Ивайло Крачолов , който не е партийна кандидатура, а на необятната Местна коалиция ГЕРБ (ПП НФСБ, Политическа партия Съюз на демократичните сили, Политическа партия Български земеделски народен съюз, Политическа партия АБВ, ПД Социалдемократи, Политическа партия АТАКА). Той завоюва с 60,72% против претендента на Българска социалистическа партия за България Гено Генов, който събра 37,45 на 100 от гласовете. В с. Свобода обаче претендентът на необятната локална коалиция загуби от този на Обединена социалдемокрация.
В община Николаево с 59,08% и 1399 гласа Николай Кънев от ГЕРБ завоюва против претендента на Движение за права и свободи Юсеин Юсменов, а управлявалият три мандата общината червен кмет Косьо Косев отпадна още на първия тур.
В община Опан идващите четири години на кметския стол ще седи досегашният кмет Генчо Колев . Преди 4 години той беше претендент на " Нова опция " и съумя да се наложи над аления кмет с няколко мандата зад тила си. Този път Колев беше подсилен от  Вътрешна македонска революционна организация и с 56,82% завоюва доверието на гласоподавателите в спор с съперника си от 2015-а Минчо Чавдаров от Българска социалистическа партия за България. В Ястребово в борбата за кмет на кметство сред претенденти на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за България надви аленият. 
В община Гурково с над 300 гласа разлика претендентът на ГЕРБ и доскорошен кмет Иван Иванов загуби от Мариан Цонев, кандидатура на Движение за права и свободи . В Конаре, което с над 350 души население на балотажа кандидатката на ГЕРБ съумя да се наложи кандидатурата на ПДС. 
В община Стара Загора балотажи имаше в пет села - Могила, Змейово, Братя Кунчеви, Хан Аспарухово и Загоре . В първото, в което един против различен спореха брат и сестра като претенденти на АТАКА и АБВ и събрали на 27 октомври по 152 гласа, надви Георги Георгиев с 53,73%, а сестра му Гинка Колева събра 45,07 на 100 от гласовете. В Змейово се наложи претендентът на Местна коалиция Земеделски НАРОДЕН СЪЮЗ (ЗНС) с 51,05%, до момента в който претендентът на НФСБ събра 48,24 %. ЗНС завоюва и борбата в Братя Кунчеви , където претендентът им спори с претендент на Вътрешна македонска революционна организация и завоюва с 51,68 на 100 от гласовете. В Хан Аспарухово и Загоре завоюваха претендентите на ГЕРБ , които през вчерашния ден спориха с претендент на Движение за права и свободи в първото и на Българска социалистическа партия във второто село. 
Балотажи имаше и в седем обитаеми места с над 350 души население в община Казанлък . В шест от тях играха претенденти на ГЕРБ . Те се постановиха в Ясеново и Крън , където играха надлежно против претенденти на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. В Копринка обаче се наложи претендентът на Движение за права и свободи, в Дунавци на ВОЛЯ, а в Овощник на Българска социалистическа партия . В Шейново аленият претендент отстъпи на съперника си от Възраждане , а в Енина завоюва претендентът на АБВ , който игра против претендент на предприемчив комитет. 
В балотажите за кметове на кметства в община Павел баня в Долно Сахране се наложи претендентът Местна коалиция Българска социалистическа партия за България (АБВ - Българска социалистическа партия за България) над кандидатура на ГЕРБ, а в Скобелево и Габарево ГЕРБ загуби от Движение за права и свободи . В с. Черна гора, община Братя Даскалови , борбата беше сред претенденти на ПД " Социалдемократи " и Българска социалистическа партия, в която се наложи придвижването. В община Мъглиж в балотажите в Юлиево и Тулово претендентите на ГЕРБ победиха тези на Движение за права и свободи. В Главан, община Гълъбово , претендентът на АБВ завоюва против съперника си от Вътрешна македонска революционна организация. 
Между тримата играчи за кметския стол през вчерашния ден в радневското село Знаменосец се наложи претендентът на Български земеделски народен съюз с 44,68%, който се конкурира с претендентите на АБВ и БСДП, които събраха еднакъв брой гласове на първия тур. Вчера обаче част от гласовете на втория претендент се преляха към земеделския претендент до момента в който претендентът на АБВ получи още веднъж 136 гласа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР