Вчера Министерски съвет освободи председателя на Националния съвет по цени

...
Вчера Министерски съвет освободи председателя на Националния съвет по цени
Коментари Харесай

От ПП реагираха остро срещу едно от решенията на служебното правителство

Вчера Министерски съвет освободи ръководителя на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули проф. Илко Гетов. Аргументи за тази смяна не бяха оповестени, както и за други кадрови решения на служебния министър на опазването на здравето. Такава позиция изпрати до медиите доцент Васил Пандов от " Продължаваме промяната " във връзка уволнението на проф. Илко Гетов от Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули.

Публикуваме цялата позиция без редакторска интервенция:

Срещу освобождението на проф. Гетов се оповестиха съсловната организация на магистър-фармацевтите, представители на фармацевтичната промишленост и други организации. Причината е неговата безупречна професионална известност. Съветът по цени има извънредно характерни експертни функционалности, а към този момент някогашният ръководител проф. Илко Гетов е неоспорим експерт, представител на България в Европейската организация по медикаментите ЕМА, реномиран учител в МУ София и някогашен ръководител на съсловна организация.

Но за служебното държавно управление това очевидно няма никакво значение. Няма значение също, че против промяната в Съвета по цени има кардинална позиция на фармацевтичния бранш, че са отворени над 60 процедури за достъп на пациентите до нови лечения, които може да бъдат блокирани. Подобни кадрови решения на служебно държавно управление имат деструктивно отражение върху целия механизъм на действие на обществените органи.

В умозаключение - назначената за нов ръководител на Съвета е директно обвързвана с ГЕРБ като заместник-министър на опазването на здравето в едно от неговите държавни управления. Това надали е инцидентно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР