Вчера министър Минеков бе в Пловдив и бутането на Тютюневия

...
Вчера министър Минеков бе в Пловдив и бутането на Тютюневия
Коментари Харесай

Министър Минеков не спаси Тютюневия склад в Пловдив, бутнаха го

Вчера министър Минеков бе в Пловдив и бутането на Тютюневия склад, който получи статут на монумент на културата, бе краткотрайно спряно.

Заедно с Минеков бяха шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание Петър Петров, регионалният шеф Ангел Стоев и шефът на полицията в града Димитър Балев.

Арх. Петров заяви, че процедурата за Тютюневия град е почнала още предишния октомври. Преди две седмици притежателите и общината са били известени, че за 12 здания на тази територия има заключителна оценка да им се даде статут на монументи на културата, а през вчерашния ден подобен статут дефинитивно е даден на Тютюневия склад.

Въпреки визитата на министъра обаче дейностите по бутането на склада продължиха след неговото тръгване. Така се наложи към среднощ Минеков да се върне още веднъж, с цел да се опита да предотврати протичащото се в Пловдив.

Когато министърът е дошъл на място, постройката към този момент е била бутната, оповестяват от Нова телевизия. Фирмата, наета да събори склада, твърди, че има всички разрешителни.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР