Вчера Международният олимпийски комитет взе решение да отложи Олимпийските игри

...
Вчера Международният олимпийски комитет взе решение да отложи Олимпийските игри
Коментари Харесай

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Който има желание, ще продължи по пътя и ще следва мечтите си

Вчера Международният олимпийски комитет взе решение да отсрочи Олимпийските игри в Токио с една година поради пандемията с ковид. Sportal.bg потърси част от родните спортисти, с цел да изкажат мнението си към невижданото решение. Сред тези, които се съгласиха да приказват, беше най-хубавият български джудист в категория до 81 кг Ивайло Иванов. Ето какво показа той в изявление за Sportal.bg :

- Ивайло, вярно ли беше решението да отсрочат Олимпиадата с една година с оглед здравето на спортистите?
- В последна сметка, най-важно е здравето на всеки човек, тъй като освен здравето на спортистите е застрашено, а и на техните близки и фамилии. Доста състезатели като мен имат фамилии, деца и колкото и да се приказва, че не е рисково за нас младите и децата, постоянно има риск. Ситуацията е сложна, следва ни много време в изолираност и, в случай че по-късно отминат нещата, може би още месец до Олимпиадата. За момента не е позволено да се тренира на никое място, моят спорт е характерен и не мога да упражнявам без сътрудници. За момента няма надпревари и по този начин нататък. Явно по този начин е било писано и по този начин е трябвало да стане. Който има предпочитание, ще продължи по пътя и ще следва фантазиите си!

 @@@

- До каква степен това отсрочване ще се отрази на подготовката и проектите ти?
- Все още не съм имал време да помисля в действителност по какъв метод ще се отразят тези събития, само че проекти се вършат и трансформират. Да, тъпо е 4 години съсредоточена подготовка, с цел да сме в топформа, оставаха 4 месеца, само че това е ситуацията, не всичко зависи от нас.

- Смяташ ли, че по този начин се усилва шансът повече български спортисти да извоюват квоти за Игрите?
- Да, сигурно се усилват възможностите за повече квоти, тъй като има много хора, на които не им доближава малко за класиране. Една година е много време и мисля, че ще съумеят да израстнат и да съумеят да си завоюват място в ранглистата.

 @@@

- Как се справяш с тренировките в изключителното състояние?
- Не се тренира елементарно без уреди и сътрудници, само че ще виждам да държа форма и равнище, доколкото мога. И когато свърши всичко това, още веднъж да стартираме професионално.

- Какво е посланието ти към българите в тази сложна обстановка за цялото човечество?
- Искам да кажа на всички преди всичко да се пазят, да съблюдават рестриктивните мерки, с цел да успеем оптимално бързо да се измъкнем от обстановката. Нека се поддържат един различен и да си оказват помощ, когато имат потребност. И последното, което им поисквам, е да бъдат живи и здрави, в последна сметка това е най-важно!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР