Вчера Лудогорец не успя да победи Черно море (1:1) и

...
Вчера Лудогорец не успя да победи Черно море (1:1) и
Коментари Харесай

Левски е длъжен да се възползва от грешната стъпка на Лудогорец

Вчера Лудогорец не съумя да победи Черно море (1:1) и това дава късмет на Левски да се приближи на 5 точки от първенеца и лидер в класирането на efbet Лига. " Сините " надделяха с 1:0 Черно море за Купата на България и това би трябвало да им е вдъхнало успокоение преди мача с новобранеца Витоша (Бистрица). " Тигрите " са на дъното с едвам 5 точки и имат най-слабото нахлуване и най-пропускливата отбрана.

Това ще е последната среща на Левски на " Георги Аспарухов " за календарната година. Отборът на Петър Хубчев е все по-стабилен на своя стадион и рядко бърка. Днес почитателите ще чакат освен наложителни три точки, само че и повече голове. До момента отборът в никакъв случай не е осъществил повече от три попадения вкъщи под управлението на Хубчев.

Левски ще бъде без Нуно Рейш и Кали Тиам, които са осъдени за насъбрани картони. За " сините " обаче е по-важно, че двамата ще бъдат разполагаем за гостуването на Локомотив (Пловдив) в идващия кръг. Николай Михайлов се завръща в групата, само че титуляр на вратата още веднъж ще е Милан Миятович. Янис Каргас ще работи до Холмар Ейолфсон в центъра на отбраната, а Филипе Нашименто ще размени Тиам в средата на терена. В халфовата линия се чака да се появи и Франко Мазурек. В офанзива ще се разчита по традиция на Паулиньо, Станислав Иванов и Найджъл Робърта.

В състава на Витоша положителната вест е завръщането на Румен Гьонов, който ще е титуляр. Ще отсъства обаче преотстъпеният от Левски Илия Димитров. В офанзива за " тигрите " ще стартира различен футболист, благосъстоятелност на " сините " - Атанас Кабов. Старши треньорът Енгибар Енгибаров още веднъж ще разчита най-много на опита и класата на ветерана Емил Гъргоров. 38-годишният нападателен халф има 3 гола в кариерата си против столичния гранд.

Левски няма позволено попадение в последните си 4 мача на " Герена ". Дунав, Етър, Царско село и Черно море не съумяха да се разпишат в " синия " дом. Последният гостуващ тим, който вкара на " Георги Аспарухов ", беше Арда.

Досега Левски и Витоша са играли между тях 4 пъти, като салдото е 3 победи за " сините " и едно тъждество, а головата разлика е 8:1 в интерес на Левски.

efbet Лига - 19 кръг:

ЛЕВСКИ - ВИТОША (БИСТРИЦА)

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Ейолфсон, Горанов; Райнов, Нашименто; С. Иванов, Мазурек, Паулиньо; Робърта
Старши треньор: П. Хубчев
ВИТОША (4-2-3-1): Х. Василев; Гьонов, Зюмбулев, Гочев; Кочилов, Л. Котев; Ч. Садула, Е. Гъргоров, Кутев; Кабов
Старши треньор: Е. Енгибаров

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: " Георги Аспарухов "
НАЧАЛО: 16:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 19 кръг, неделя 8 декември  Левски 16:30предстои  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР