Вчера кметът на Несебър Николай Димитров посрещна Негово Превъзходителство посланика

...
Вчера кметът на Несебър Николай Димитров посрещна Негово Превъзходителство посланика
Коментари Харесай

Посланикът на Дания посети Несебър

Вчера кметът на Несебър Николай Димитров посрещна Негово Превъзходителство посланика на Кралство Дания Сьорен Якобсен. На срещата в Старото кметство участва и гл.инспектор Живко Даскаловначалник на районно управление (на МВР) Несебър.

Срещата бе инициирана от господин Якобсен и целеше укрепване на положителните връзки на другарство и съдействие сред посолството на Дания и Община Несебър.

Г-н посланикът изрази своето удивление от забележителното културно и археологическо завещание на Несебър, с което той и фамилията му са се срещнали през предишното лято.

Част от разискваните по време на срещата въпроси касаеха организацията и ограниченията за сигурност, които общината е основала за посрещане на туристическия сезон. Между засегнатите тематики бяха променените условия за таксиметровите транспорти, посредством което се цели повишение на сигурността, медицинските центрове и изискванията им на работа с туристи. Кметът акцентира, че командированите служители на реда към този момент са налице и техническите средства осигуряващи естествената работа на полицията са в редовност.

Г-н Живко Даскалов уведоми госта, че към този момент трета поредна година се регистрира спад на престъпността, като за предишното лято тя е била с тридесет % по-ниска от миналата година. Той изрази убеденост, че това е резултат от взаимните дейности на общината и Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи.

В момента върви процедура, финансирана от Община Несебър за разширение на видеонаблюдението в к.к Слънчев бряг. То ще се реализира в над деветдесет точки на цялата територия на комплекса, като камери ще бъдат инсталирани на най-уязвимите места. Гостът бе впечатлен от огромния брой туристи- сред 300 и 400 хиляди на ден във високия сезон.

Интерес за господин Якобсен представляваше стремежът на Община Несебър да промотира различни форми на туризъм. Всеки сезон общината предлага богата и разнообразна културна стратегия, която в композиция с неповторимото историческо и археологическо завещание на района се трансформира в цел на пътуването на доста туристи.

Г-н Димитров показа, че за реализиране на тези проекти, общината си партнира с министерството на културата и разнообразни организации.

Напоследък отрасловите общински звена работят по европейската програмата „ Региони в напредък “, посредством която се чакат средства за рехабилитация, реституция и консервация на монументи на културата на територията на античния град.

Общината работи поредно и настойчиво за повишение на историческата и културна стойност на наследството на Несебър, което ще способства за по- високото качество на предлагания туристическия артикул.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР