Вчера, като бяхме в тази къщичка, удари гръм между нас

...
Вчера, като бяхме в тази къщичка, удари гръм между нас
Коментари Харесай

Мълнията, Която Уби Мъж В Люлин Е Поразила И Деца!

" Вчера, като бяхме в тази къщурка, удари гръм сред нас и онази макара, по близо беше към тях. Бях с телефон в ръка и ме хвана ток по ръцете. Моят другар също, тъй като телефонът беше тъкмо до крайници му. Започнаха да излизат искри ", описа едно от децата пред Българска национална телевизия.

" Видяхме гърма, мен ме удари по крайници поради на приятеля ми телефона, него в ръката и ние побягнахме към едни вход, тъй като валеше и ни беше боязън да не удари отново ", добави негов другар.

Мълнията е била толкоз мощна, че е изкопала дупка от 10 см на метри от беседката. Най-близко до удара е бил мъжът, който умря минути по-късно на входа на " Пирогов ", въреки че колата за спешна помощ пристигнала единствено за 8 минути и от самото начало по пътя доктор му е правил реанимация.

Специалисти поучават при гръмотевични стихии да бъдем търпеливи и да изчакаме да приключат изцяло, преди да се покажем навън - към 30-45 минути. Те прецизират, че мълниите удрят най-вече по високи места - София се намира 700 метра надморска височина и единствено гръмоотводите по постройките ни защищават от по-чести произшествия. Днес обаче един от специалистите в региона посочи, че не можем да разчитаме на това постройките да ни пазят, тъй като даже да им е била сложена отбрана от мълнии, тя доста постоянно към този момент не работи.

Както към този момент беше обявено, при съдбовния случай умря и куче. То обаче не е било на мъжа, както в началото се твърдеше, а на други хора от квартала.

Според хора от квартала това не е първият подобен случай, заяви bTV. Преди две години гръмотевица блъснала блок, само че тогава нямало потърпевши, а единствено покривът се запалил. В случая се счита, че мълнията безусловно е " рикоширала " от земята и е поразила най-близкото - беседката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР