Вчера късно сутринта най-сетне потеглих за Тех парка. Пред нас

...
Вчера късно сутринта най-сетне потеглих за Тех парка. Пред нас
Коментари Харесай

Манол Глишев: Защо пропуснах Тех парка

Вчера късно сутринта най-накрая потеглих за Тех парка. Пред нас чакаше патрулка с двама униформени, които възпитано ми оповестиха, че съм поканен на диалог в Четвърто районно. Отидох с тях. Посрещна ме някакъв граждански (представи се като ”Николов от Столична дирекция на вътрешните работи ”, което може да е правилно или не), който също много културно ми изясни, че съм арестуван, само че че няма от какво да се тормозя.
Проведе с мен учтива, само че досадна сказка от шест часа повтаряне на едни и същи въпроси за митингите:

- за какво се провеждат;
- проведени ли са от политическа сила;
- вярно ли е да се организират с блокади на кръстовища и пътища;
- кой да пристигна на власт;
- по какъв начин си представяме България след възможен триумф на протестите;
- какво мисля по тематиките за ефикасна опозиция против вероятно силово разгонване от страна на полицията. Общо взето, идеологическа сказка, което ме учуди, ядоса, тормози и умори. Всички тези тематики съм ги коментирал в детайли в голям брой постинги и изявленията.

Отвърнах на няколко пъти с един и същи, към този момент известни от текстовете ми отговори на всички тези въпроси. Питания за обособени персони нямаше, а нямаше и закани. Поне за мен това беше нов род в връзката с националната милиция. Накрая не получих заповед за задържане, върнаха ми паспорта с телефона и ми пожелаха приятна вечер.

Бяха минали шест часа. Загубиха ми времето и ме мотивираха в допълнение. Съжалявам, че изтървах събитията пред Тех парка.

Точно такова нещо не ми се беше случвало. Викали са ме в Четвърто и в Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи при други условия, когато ме проверяваха за пожара на крана пред паметника " 1300 години България " преди години. Случвало се е жандармерийски офицери да ми споделят, че би трябвало да поговорим (на което постоянно отвръщам с присмех). Но в този момент беше по-друга обстановка. Така че не мога да преценява дали се пробват да ме накарат да се уплаша, просто да ме държат по-далеч от значим митинг, да ме изкарат информаторче (нямат шанс) или да влязат в контакт с по-изявено протестиращи, за при положение, че Борисов в действителност падне. Допускам композиция от всички аргументи вкупом. И сигурно не искам контакти с така наречен органи, каквито и да са претекстовете им.

Както разбирам, сходни беседи са провеждани и с други протестиращи, само че не знам елементи.

Днес по обяд описах тази история на няколко другари.

Фейсбук, Манол Глишев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР