Вчера изтече гратисният период без глоби на пътя заради проблемите

...
Вчера изтече гратисният период без глоби на пътя заради проблемите
Коментари Харесай

Край на гратисния период без глоби при липса на електронна винетка

Вчера изтече гратисният интервал без санкции на пътя поради проблемите с електронните винетки. От през днешния ден всички водачи би трябвало да се движат по републиканската пътна мрежа с платена такса.
Отпадна опцията за превръщане на хартиените в електронни винетки. Хартиените стикери, чийто период изтича през 2019 година, резервират валидността си и би трябвало да останат залепени на предното стъкло на автомобила.

Нарушителите без винетка по републиканската пътна ще имат опция да заплатят обезщетителна такса и да продължат пътуването си в границите на деня. Това ще им спести налагане на акт за определяне на административно нарушаване.

Oколо 6000 са към този момент точките в страната, от които могат да бъдат закупени електронни винетки, съгласно районния министър Петя Аврамова.

Винетки могат да се купят онлайн на уеб страницата bgtoll.bg и посредством мобилното приложение bgtoll, както и на уеб страницата vinetki.bg, който е формален сътрудник на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Там може да бъде забелязана и наличната мрежа от търговски обекти. От 8 януари започва продажбата в станциите на „ Български пощи “. Винетки се продават и на терминали за самотаксуване.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР