Вчера изпратихме трето писмо на съда, с което му обръщаме

...
Вчера изпратихме трето писмо на съда, с което му обръщаме
Коментари Харесай

Росица Матева: Настояваме държавата да намери помещение за съхранение на машините за вота

" Вчера изпратихме трето писмо на съда, с което му обръщаме внимание, че те не носят избирателен резултат и резултатите от машинното гласоподаване се регистрират посредством броене на отпечатаните бюлетини. Очакваме ги в задоволителен период, с цел да ги подготвим за идващите избори. Ще забележим дали ще купуваме в допълнение. В съда са над 3100 флашпамети за над 1500 машини ", заяви зам.-председателят на ЦИК Росица Матева в " Денят ON AIR ". 

Тя означи, че за първи път вършим избори за Народно заседание и Европейски парламент. 

" За Екологичен потенциал имаме една бюлетина, една листа за цялата страна и отвън страната, а за Народно събрание ще имаме 31 листи и ще бъде друга дължината на бюлетините. Най-голямото предизвикателство пред гласоподавателите е дали имат изборни права за изборите за членове на Екологичен потенциал. Изисква се уседналост от 3 месеца в страната - регистрация по сегашен адрес в страната или страна членка на Европейски Съюз ", разяснява още Матева за Bulgaria ON AIR.

Гостът уточни, че при избори 2 в 1 ще се спестят разноски за превоз на машините за гласоподаване. Матева посочи, че парите по бюджета на ЦИК отиват също за медийни пакети и разяснителна акция. 

" ЦИК счита, че страната би трябвало да се оправя сама с изборите. Направихме няколко опита в предишни години и за жалост не успяхме. Необходимо е да се ангажират към 3000 индивида за машините. Трудът на тези хора би трябвало да бъде обезщетен. Могат да бъдат ангажирани чиновници в разнообразни министерства и организации ", сподели още зам.-председателят на ЦИК.

Настояваме страната да откри държавно помещение за предпазване на машините, акцентира тя и разясни, че в месец без избори наемът на помещение за предпазване на машините е към 50 хиляди лева

" Няма драма с хартията за машините. Вече е доставена от печатница на Българска народна банка машина, която може да направи разролване на дребните ролки хартия с шпула половин инч ", приключи Матева.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР