„Вчера изпратихме писмо до всички центрове за спешна медицинска помощ

...
„Вчера изпратихме писмо до всички центрове за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Работещите на първа линия трябва да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях

„ Вчера изпратихме писмо до всички центрове за незабавна здравна помощ в страната по отношение на изплащането на спомагателните хонорари от 1000 лева на работещите на първа линия в битката с COVID-19. Центровете би трябвало незабавно да подадат чиновниците, които не са получили спомагателните средства. Целта е от 1 август всеки един, зает в процеса, да получи това заплащане “, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на видеоконферентна среща с шефовете на ЦСМП в страната.

Ръководителите на 27-те центъра за незабавна здравна помощ осведомиха министъра за наличните по структури количества персонални защитни средства, дезинфектанти, както и за изплатените досега спомагателни хонорари от 1000 лева

Всички центрове за незабавна помощ разполагат с задоволителни количества и запаси от дезинфектанти, защитни маски, ръкавици, калцуни и така нататък Текущо се вършат поръчки и за доставка на спомагателни количества от продуктите.

Министър Ангелов уточни, че при нужда министерството ще инициира смяна на критериите за погашение на спомагателните хонорари по план „ Подкрепа на работещите в системата на опазването на здравето в условия на опасност за публичното здраве от COVID-19 “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година Целта е да бъдат обхванати всички чиновници, ангажирани с диагностиката, лекуването и превозването на пациенти в изискванията на COVID-19. „ При най-лошия вероятен сюжет през есента системата ще бъде по-натоварена поради разпространяването и на други вирусни инфекции. Хората ни към този момент са изморени, разбираме го и желаеме да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях “, беше безапелационен проф. Ангелов.

Видеоконферентните срещи с ЦСМП в страната ще бъдат регулярни. Идеята е както министерството да бъде навреме осведомено за работата на екипите в епидемиологична обстановка, по този начин и за възможни проблеми, които да бъдат решавани бързо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР