"Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна,

...
"Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна,
Коментари Харесай

Нинова призова към протест в сряда: ГЕРБ счупиха държавата

"Вчера, изплашени и вцепенени от възходящото неодобрение в цялата страна, министър председателят Борисов, вицепремиерите му и представители на ръководещото болшинство направиха неприемливи внушения, в това число и за Българска социалистическа партия ". Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова, която направи изказване тази заран.

"Първо, десетките хиляди протестиращи българи на друга възраст, с разнообразни партийни убеждения и специалности. не са платени провокатори. Те са честни хора, които желаят правдивост. Второ, Борисов ръководи 10 година със боязън и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде разпален Партийният дом. Че Българска социалистическа партия ще счупи страната и грубо бяха бити беззащитни хора. Няма да поносим това повече ", акцентира Нинова.

Тя прикани жителите да излязат на митинг в сряда, когато Българска социалистическа партия ще внесе вота на съмнение към държавното управление на тематика корупция. Червената лидерка моли митингът да бъде кротичък и спокоен, без провокации и ексцесии.

"Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им ръководство. Единственият метод това да спре е оставка на държавното управление. В сряда внасяме избор на съмнение в Народното събрание. Призовавам хората да ни поддържат на кротичък митинг пред Народното събрание ", сподели соцлидерът.

Нинова добави, че арестите в постройката на президентството са били капката, която е преляла чашата и митингите към този момент не са единствено в поддръжка на президента. Истинските аргументи за националното недоволството, потискано години наред, съгласно нея, са пагубното и корумпирано ръководство на "мафиотско-олигархичния кръг ГЕРБ във всички сфери ".

Председателят на столетницата посочи, че ръководещата партия неведнъж е погазвала Конституцията и законите на страната. "Заличиха разделянето на управляващите, обезсилиха институциите. Доведоха ни до първо място по беднотия и корупция и последно по независимост ", счита Нинова.

Тя напомни, че от партията ѝ не декларират това в този момент за пръв път - "Противопоставяхме се с дейности твърдо и поредно през целия мандат. На този модел на ръководство би трябвало да се постави край. Поздравявам всички, които преодоляха страха и излязоха да кажат "Стоп ".

Късно в събота вечерта министър председателят Бойко Борисов направи във Facebook изказване онлайн от вкъщи си. Той отговори на обръщението на президента Румен Радев, който изиска оставката на държавното управление и основния прокурор.

"ГЕРБ остава да ръководи, единствено тъй като идва най-тежката финансова рецесия, а останалите, искащи властта, са потвърдили, че не могат да се оправят ", съобщи министър председателят. Според него, в случай че опозицията вземе властта, още веднъж "ще счупи страната ".

Министър-председателят направи ядосан коментар на протестните дейности от събития в парк "Росенец " с присъединяване на две групи деятели - на Движение за права и свободи и "Демократична България ". "Прегърнаха се и пяха песни (...) неприятна е страната, неприятен е кметът на Бургас, полицията, неприятни са ГЕРБ ", сподели Борисов.

"Като желаят да строшат Министерския съвет, държавна благосъстоятелност – да вървят да трошат. Да отидат да строшат и "Тракия ", "Марица ", "Хемус ", "Европа " и метрото да строшат ", разяснява министър председателят протестиращите пред постройката на Министерския съвет.

Той изреди и триумфите на ръководството, измежду които и оправянето с пандемията, "докато не започнаха да торпилират ограниченията една по една тези същите хора, с великодушното финансиране на Божков ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР