Вчера излязохме на международни пазари, за да наберем дълга, заложен

...
Вчера излязохме на международни пазари, за да наберем дълга, заложен
Коментари Харесай

Асен Василев: Вчера набрахме нов дълг от 2 милиарда евро

" Вчера излязохме на интернационалните пазари, с цел да наберем дълга, заложен в Бюджета. Емисията беше сполучлива, съвсем три пъти повече имаше предложение за нашата емисия, в сравнение с искахме да наберем на пазара ". Това съобщи финансовият министър Асен Василев на форума " Digital trends ", съобщи Дарик.

" Успяхме да наберем седемгодишния дълг на награда от 150 базисни точки, което е 1,5% над общоприетото, което е много по - на ниска цена в сравнение с последната емисия, която България направи. Там наградата беше над 2,5% по - висока ", сподели още Василев. Финансовият министър акцентира, че дългът ще се употребява за Бюджета в огромната си част за рефинансиране. " Сега взехме малко над 2 милиарда евро ", разясни Василев.

" Дългът е заложен в бюджета. Той ще се употребява в огромната си част за рефинансиране, следващата година има падежираща емисия за 1,5 млрд евро ", уточни той.

Василев разяснява и обвиняванията, че по време на локалния избор Политическа партия са работили дружно с Българска социалистическа партия и " Възраждане " против ГЕРБ, с претекста, че в София те са били най - главният им конкурент. " Това са предизборни приказки на пазара. Надявам се пазарът да е приключил ", добави Асен Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР