Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, в който

...
Вчера имахме разговор с председателя на Народното събрание, в който
Коментари Харесай

Христо Иванов: Дискусията за промени в Конституцията тече по график

" Вчера имахме диалог с ръководителя на Народното събрание, в който си поставихме за цел идващото четене на конституционния план да бъде на 8 декември ", съобщи ръководителят на “Да, България ” Христо Иванов на семинар в Разград с общинските съветници и районните кметове на “Да, България ” от цялата страна. Той е окуражен, че измененията в Конституцията са напът да се случат, оповестяват от пресцентъра на партията.

На срещата участваха още министърът на правораздаването Атанас Славов, националният представител Антоанета Цонева, определена от Разград, други членове на управлението на партията и депутати. Темата на семинара бе “Предизвикателствата пред локалната власт ”.

Правосъдният министър Атанас Славов удостовери думите на Христо Иванов, че идващите месеци ще са решаващи за конституционните промени. Той изясни, че през двата месеца, в които Народното събрание не работеше, диалозите с останалите политически сили, с представителите на правосъдната власт и с гражданското общество не са спирали.

“Целта ни е да имаме една консолидирана версия, която да предложим при започване на декември и тя да получи по-широка поддръжка. Да няма оттегляне от главните хрумвания, които до момента бяха оповестени, само че въпреки всичко да сме в границите на необятния консенсус, тъй като като става дума за Конституция, не е въпроса на болшинства. Въпросът е всички да се усещат включени в процеса и най-после резултатът да е новият публичен контракт, към който се стремим ”, съобщи Славов.

Депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева посочи, че в Разград “Да, България ” има най-голяма група в общинския съвет - 9 съветници. И съобщи, че групировката по никакъв метод няма да отстъпи от целите си за развиване на града.

“Уйдурмата, сътворена от ГЕРБ и Движение за права и свободи сред първи и втори тур в Разград на процедура избра и ръководител на общинския съвет. Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи тук са в доста компактно взаимоотношение и излъчиха ръководител от ГЕРБ. С нашите сътрудници тук ще обсъждаме другите подходи за деяние на локално равнище. Те ще бъдат извънредно поредни и непрекъснати във връзка с декларираните от нас цели и в общинския съвет ”, сподели тя, като планува обрисувалото се съдружно взаимоотношение на локално равнище да не успее да даде опция на града да се развие.

Чрез онлайн включване присъединяване в семинара взе и кметът на София Васил Терзиев. Той поздрави общинските съветници и районните кметове на “Да, България ” и им пожела триумф в идната работа.

“Да, България ” има особено място в сърцето ми. Поздравявам всички общински съветници в цялата страна. На тези избори направихме доста пробиви, които единствено до преди година-две изглеждаха невъзможни. Това единствено демонстрира, че колелото се е задвижило и ние би трябвало да продължаваме напред и да не стопираме ”, сподели той и благодари за поддръжката на общинските съветници в Столичния общински съвет и районните кметове от “Да, България ”.

“Христо Иванов е може би единственият в българската политика, който приказва за вярата през последните години. Моята вяра е повече хора да го чуят, да имат вяра и да вървим напред дружно като тим. Убеден съм, че ще успеем ”, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР