Вчера гуру-то на зелените рекетьори в България, пишман „екологът“ Тома

...
Вчера гуру-то на зелените рекетьори в България, пишман „екологът“ Тома
Коментари Харесай

Зеленият бръмбар-корояд „Тома Белев“ унищожава горите на България!

Вчера гуру-то на зелените рекетьори в България, пишман „ екологът “ Тома Белев, взимащ милиони левове за извънредно „ виновната “ си работа да брои делфини и лалугери, отново излезе по малкия екран да изяснява на народа, за какво приятелчетата му щели да стачкуват срещу втора кабинка в Банско. Запенен, като шайката протестъри, които оглавява, Белев още веднъж изръси куп неистини, за което беше изобличен от съперника му Георги Икономов, кмет на Банско.

Но в случай че за новия въжен превоз ще се наложи да бъдат отсечени едвам няколко дървета в Пирин, което няма да навреди на планината по никакъв метод, никой до момента не е потърсил отговорност от корояда Тома Белев за унищожените, с неговото интензивно подпомагане (или по-точно бездействие), над 1 млн. декара гори в цялата страна!

Всичко стартира преди 16 години, когато естествена буря поваля в естествен парк „ Витоша “ 620 декара смърчова гора, в местността „ Бистришко бранище “. По това време шеф на парка е…същият пишман експерт Тома Белев. Вместо дърветата да бъдат извозени от резервата и да бъде осъществена санитарна сеч на другите наранени смърчове, Белев, подкрепян от приятелите си „ природозащитници “, отпред с Андрей Ковачев, подрежда да останат там, с безумния „ мотив “, че природата сама щяла да се оправи?!

На формираната специфична комисия в Министерство на околната среда и водите обаче, заседаваща два месеца след бедствието, видни наши специалисти предизвестяват, че към този момент е открит бръмбар-корояд измежду падналите дървета, който може да се популяризира рисково и да заплаши освен целия парк, само че и останалите гори. На тези предизвестия Белев безочливо дава отговор, че няма да направи нищо, а Ковачев добавя, че трябвало да се организира пиар акция, която да убеди обществото, че всичко било наред.

Така, вследствие на „ екологичната “ невмешателство на Белев, към 2017г., съгласно специалисти, инфектираната дървесина в България към този момент е 53 хиляди кубически метра, а една четвърт от всички иглолистни гори в страната ще изчезнат! Тоест, ситуацията на процедура е неспасяемо, вековните български иглолистни гори са съвсем напълно унищожени, а всеки, който е ходил на Витоша или в Родопите, остава учуден от наподобяващите на филм на ужасите големи масиви с изсъхнали кафяви дървета, изядени от корояда „ Белев “.

И в случай че някой би трябвало да стачкува в действителност за опазване на природата в България, то това напълно не са групата самозванци, протестъри и провалени политици, отпред с Тома Белев. За които от дълго време е настъпило времето да бъдат изметени от метлата на обществото, с цел да не продължат да паразитират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР