Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да

...
Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да
Коментари Харесай

Радев: Борисов е диспечер на порциите в скандални обществени поръчки

Вчера гледахме следващия скеч на премиера, който се опита да сложи знак за тъждество сред неговите и моите връзки с бизнеса. Държа да подчертая, че тези връзки са радикално разнообразни. Аз поддържам връзка с този бизнес, който създава, който изнася и цялостни хазната. Но не поддържам връзка с този, който я празни със скандални публични поръчки, където главният диспечер на порциите е министър председателят.
Така президентът Румен Радев разяснява пред Българска национална телевизия вчерашното изказване на премиера Борисов за връзките сред президент, министър председател и бизнес.
" Никой предприемач не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, сякаш с цел да отхвърля нещо си. Моето шкафче е празно и аз не нарязвам лентички на прескъпи строителни обекти, които стартират да се разпадат още със самото помпозно разкриване ", добави Радев.
Президентът е на посещаване във високопланинската база Белмекен, обвързвано с самодейността " Спортувай с президента ".
Според него най-важното е, че е имало доста младежи. " Чувството е прелестно. Пече ни слънце, валя ни дъжд, както се поставя в планината. Травми няма, всички се качиха и слязоха сполучливо ", разяснява Радев.
Той прикани да пазим планините си, тъй като те са извор на здраве. " След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите към този момент пълзят и към планината ".
Държавният глава изясни, че с тези думи засяга това, което става край Рилските езера. " Багерите не се посвениха да се качат и там. Една хубост, която е на милиони години, няма потребност някой занапред да ни я преоткрива и да ни я демонстрира. Трябва да бъдем непримирими към всички похищения към нашата природа ", прикани президентът.
Според него персоналните ползи надвиват над публичните и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това би трябвало да спре.
Радев разяснява и обстановката с ковид в страната. Той изясни, че го тормози методът, по който не се ръководи тази пандемия. " Неслучайно призовавах да имаме проект за управляемо безвредно излизане от тази рецесия, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава по този начин ", сподели президентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР