Вчера главният прокурор Сотир Цацаров гостува в Шоуто на Слави.

...
Вчера главният прокурор Сотир Цацаров гостува в Шоуто на Слави.
Коментари Харесай

Цацаров в Шоуто на Слави: Всеки прокурор може да ми повдигне обвинение

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров гостува в " Шоуто на Слави ". Слави Трифонов му зададе редица въпроси на фенове. 

Статутът на основния прокурор е следен от Народното събрание. Няма нито едно деяние на прокуратурата, което да не предстои на нечии надзор. Това съобщи в студиото на " Шоуто на Слави " обвинител номер 1.

" Всеки прокурор може да ми повдигне обвиняване. Това не ми наподобява разумно, тъкмо заради тази причина, съгласно мен е добре да се работи за механизъм, който да докара до основаването на самостоятелен работещ метод за покачване на обвиняване към който и да е от тримата огромни. Това касае както мен, по този начин и двамата ми сътрудници ръководители на висши съдилища. В момента има подобен механизъм, само че няма нужните гаранции в него ", добави той. 

" По време на моя мандат са упрекнати министри, заместител министри и други фигури от политическия живот. Не мисля, че мандатът би трябвало да се мери по това какъв брой фигури са били упрекнати, а за какъв брой от тях обвиняването е издържало в съда. Има упрекнати висши политици, ще има и още упрекнати висши политици. За да може прокуратурата да прави годни следствия, би трябвало да й бъдат представяни точни и ясни оперативни данни от Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Прокуратурата не разкрива закононарушение, а сформира обвиняване. Третият детайл е съдът. ", сподели още Цацаров 

Слави прочете и въпрос на фен от Варна. Зрителят попита: " Защо всички публични поръчки се печелят все от " Хидрострой " и за какво няма дейности на прокуратурата против " ТИМ ". На което основният прокурор отговори по този начин: " Варненската окръжна прокуратура от доста време не е имала мощно дело за корупция. Ако сътрудниците ме слушат, е добре да си помислят, тъй като дължат отговори на своите съграждани. Разследванията по места се водят от съответните прокуратури. Не ме карайте да поема отговорност за ставащото във Варна. "

Припомняме, че в сряда в предаването гостува министър председателят Бойко Борисов, а Трифонов също му зададе разнообразни въпроси, изпратени от феновете на предаването.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР