Вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха да седнат и да

...
Вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха да седнат и да
Коментари Харесай

Денков: Няма готовност да се обсъждат имена за състав на кабинет

Вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха да седнат и да изработят управническа стратегия, по сходство на законодателната, а едвам по-късно да решат за състав на кабинета. 

На въпрос дали ще предложат състав на Министерския съвет, Денков изясни, че този въпрос би трябвало първо да бъде разискван в обединението. И повтори, че сега се разяснява единствено управническа стратегия на Министерски съвет.

" Това, което ние ще създадем, е да подготвим такава стратегия и да обсъдим с парламентарните групи. Разбира се, ще стартираме с ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група, с цел да забележим дали може да получим поддръжка, разяснява Денков. И разясни, че това е програмата, която би трябвало да извършва Министерски съвет. 

На уточняващ въпрос за периода за подготовка на управническа стратегия, Денков сподели, че не се тормози за периода за правенето ѝ, а за процеса на разискването с другите парламентарни групи. 

Преди началото на днешното пленарно съвещание, което закъсня с повече от 20 минути, поради председателски съвет преди този момент, депутати разясниха опцията за сформиране на държавно управление. 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов намира за невероятно да се сформира държавно управление с първия мандат. На въпрос за договарянията сред първите две обединения, той разяснява, че е видял " обезсърчение и изтощение в очертаващата се патерица на ГЕРБ " - " Продължаваме промяната - Демократична България ". Според Костадинов втората мощ в Народното събрание е сложена в " тежка невъзможност ", тъй като гласоподавателите им не желаят държавно управление с ГЕРБ. " Ако създадат държавно управление с ГЕРБ, на идващите избори ще се борят за влизане в Народното събрание ", счита водачът на " Възраждане ".

Председателят на парламентарната група на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов , запитан кой мандат биха подкрепили от Има Такъв Народ, сподели, че няма по какъв начин да отговори на този въпрос, тъй като не е чул какво предлага групировката с първия мандат и другата - с втория. 

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че по-късно ще направи коментар пред медиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР