Вчера Еврокомисията публикува комюнике, в което се посочва, че за

...
Вчера Еврокомисията публикува комюнике, в което се посочва, че за
Коментари Харесай

ЕС обяви временни защитни мерки за вносните стоманени изделия

Вчера Еврокомисията разгласява официално съобщение, в което се показва, че с цел да се избегне препродажбата на европейския пазар на стоманени артикули на други страни, повлияни от цените на Съединени американски щати, Европейски Съюз подхваща защитни ограничения, които влизат в действие от през днешния ден. Традиционните вносни стоманени артикули обаче няма да се повлияят от новите ограничения, написа още Еврокомисията.

Защитните ограничения обгръщат 23 типа стоманени произведения, върху които ще бъдат наложени митнически квоти. Някои разрастващи се страни, които изнасят лимитирани артикули за Европейски Съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн са изключени от тези ограничения.

Цитирайки изказване на комерсиалния комисар Сесилия Малмстрьом, в официалното съобщение се отбелязва, че наложените от Съединени американски щати спомагателни цени върху внасяните стоманени артикули водят до отклонение на комерсиалния продан, което ще наруши ползите на стоманените производители и служащи в Европейски Съюз. Брюксел няма различен избор с изключение на да предприеме краткотрайни защитни ограничения, се споделя още в официалното съобщение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР