Вчера ЕНП реши да замрази членството на управляващата партия в

...
Вчера ЕНП реши да замрази членството на управляващата партия в
Коментари Харесай

Политологът Мартин Табаков: Никой не печели от ситуацията между ЕНП и Фидес

Вчера ЕНП реши да замрази участието на ръководещата партия в Унгария - " Фидес " на премиера Виктор Орбан. Със 190 гласа " за " и 3 " срещу ", Виктор Орбан няма да може да гласоподава и даже да взе участие на срещи на партията, която е най-голямото политическо семейство в Европейския парламент. Гост по тематиката в утринния блок беше политологът Мартин Табаков.

Според него никой не печели от създалата се обстановка, а най-лесно е било да се изключи партията на Орбан, само че това няма да приказва добре за ЕНП. Табаков сподели още, че най-голямата партия в Екологичен потенциал продължава да се парцелира.
Мартин Табаков: Ние виждаме какъв брой в дясно са се обособили разнообразни и други групи. Говорим веднъж за френски националисти, приказваме, несъмнено, за евроскептиците от Англия, за полските консерватори. И върху всичкото това ЕНП в развой на времето е изгубила своя надзор, в резултат на което тя продължава да се маргинализира.  Съдбовен ден за Виктор Орбан: ЕНП замрази участието на партията му „ Фидес “ Съдбовен ден за Виктор Орбан: ЕНП замрази участието на партията му „ Фидес “
Европейската национална партия замрази участието на унгарската „ Фидес “. Решението беше признато със 190 гласа "за " против 3 "против ". След него унгарският...

Мартин Табаков сподели, че Орбан ще бъде доста деликатен, в случай че реши да се причисли към популистите, защото от " отстъпник " ще се трансформира в маргинал и предвижда, че до подобен сюжет няма да се стигне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР