Вчера е бил най-топлият ден в Австралия, откакто се водят

...
Вчера е бил най-топлият ден в Австралия, откакто се водят
Коментари Харесай

Австралия отбеляза най-топлия ден, откакто има статистика

Вчера е бил най-топлият ден в Австралия, откогато се водят статистики в тази тенденция. Средните температури в страната са били 40.9 градуса по Целзий, заяви през днешния ден австралийската Метеорологична работа, предадоха международните организации.

Предишният връх в тази тенденция (най-горещ ден в Австралия въз основата на междинните дневни температури) беше подложен през януари 2013 година в разгара на австралийското лято и беше 40.3 градуса по Целзий.

Австралийската Метеорологична работа чака новият връх да бъде усъвършенстван скоро поради продължаващата гореща вълна, влошаваща ситуацията със пожарите в страната.

Вчера най-горещото място в Австралия е било Седуна в южната част на страната, където бяха измерени 46.5 градуса по Целзий. По този индикатор (най-горещо място в страната за един ден) обаче върхът не е строшен и най-горещото място в Австралия, откогато се водят статистиките, към момента си остава затънтеното градче Однадата в южната част на страната, където на 2 януари 1960 година бяха измерени 50.7 градуса по Целзий, напомня ДПА.

Сега за това градче метеоролозите предвиждат до 47 градуса по Целзий за идващите три дни. Очаква се температурите в Оук Вали в Югозападна Австралия пък да доближат на следващия ден 49 градуса по Целзий. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР