Вчера Джок Полфрийман напусна предсрочно софийския затвор. Там австралиецът излежаваше

...
Вчера Джок Полфрийман напусна предсрочно софийския затвор. Там австралиецът излежаваше
Коментари Харесай

Пасторът на Джок Полфрийман: Заслужава да му бъде даден втори шанс

 Вчера Джок Полфрийман напусна предварително софийския затвор. Там австралиецът излежаваше 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година

Това стана допустимо с помощта на решението на Софийския апелативен съд. Последва остра политическа реакция, а бащата на убитото момче - Христо Монов, сподели, че съдът се е опозорил.

Джок Полфрийман не отхвърля това, което се е случило. Въпросът е, че желае да каже, че не го е направил съзнателно и не е желал да извърши ликвидиране. Това сподели пред БТВ свещеник Иводор Ковачев, капелан на Централния софийски затвор, който от самото начало е общувал с него.

" Определено не очакваше да бъде пуснат на независимост. Беше обезверен. Дори той самият сподели, че има възприятието, че е в меланхолия ", сподели пасторът.

" Според мен той има право на втори късмет, тъй като ясно осъзнава какво се е случило. Тежи му на съвестта, тъй като не е желал да го направи. Подсъзнателно се стреми да прави повече положително, с цел да може по някакъв метод да заличи злото, което се е случило. Това е човек, който гледа напред в бъдещето и желае да стартира живота си изначало ", сподели още свещеник Иводор Ковачев.

" Аз не съм в ролята на негов бранител тук, а човек, който работи с хора. Написах това, което виждам. Аз виждах неизменност - всяка седмица се явяваше на групите, с които работя. Интерес по отношение на нравственос, полезности и религия. С това свидетелстваше, че желае нещо по-добро да се случи с него ", добави пасторът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР