Вчера БСП пропусна великолепен шанс да излезе единна и консолидирана.

...
Вчера БСП пропусна великолепен шанс да излезе единна и консолидирана.
Коментари Харесай

Войната в БСП - кой манипулира избора на Елена Йончева?

Вчера Българска социалистическа партия пропусна превъзходен късмет да излезе единна и консолидирана. Това сподели за БНР Атанас Мерджанов от Българска социалистическа партия. Според него има „ тежки подозрения за операция на избора, в който Йончева получи 95 гласа против 75 на Станишев “.

„ С личността на Кирил Добрев се свързват трите последни подозрения за операции. Първата е по времето, когато той не беше определен за член на Изпълнителното бюро, втората – при провеждането на 49-ия конгрес и третата – на вчерашното съвещание на Националния съвет. Самият факт е, че в началото бяха регистрирани 144 членове на Националния съвет... Срамежливо този факт беше отбягван от управлението, защото имаше на няколко пъти запитвания какъв брой е кворумът, пристигналите. И внезапно – 174 дали своят вот! Това е нещо неприемливо, като имаме поради практиката, че на съвещанията на Националния съвет от 185 члена не участват повече от 110 до 120 души. Вчера беше без казус такова настъпление! Това и фактът, че единствено минута след оповестяването на резултата имаше гласоподаване за бюджета на Националния съвет и на него гласоподаваха 101 члена на Националния съвет, са задоволително положителни индикации за това, че се случва нещо неправилно, нещо отвън традициите, отвън морала и устава на Българска социалистическа партия. В такова положение аз се колебая, че ще можем да активизираме до дъно всички наши членове и симпатизанти “.

Йончева не е спечелила във връзка с номинациите! Нямаше нито корав, нито безапелационен преглед и разбор на броя на номинациите по места. Тези обстоятелства срамежливо бяха пропускани! Едва по средата на съвещанието Кирил Добрев излезе и загатна, че Станишев и Йончева имат над 200 номинации, само че нито е казано кой има повече, нито кой има по-малко. Мога да приказвам за моя изборен регион – Ямболска област, а имам информация и от други прилежащи области, че изрично води Станишев “.

Нинова „ под паника бяга “ от декларираните и декларирани планове за осъществяване на непрекъснати референдуми в партията, сподели Мерджанов, съгласно който номинациите на претенденти за Екологичен потенциал „ са всъщност вътрешнопартиен референдум “. Българска социалистическа партия обаче няма да се разцепи, безапелационен е Мерджанов, въпреки да подозира, че решението на Националния съвет „ ще отекне доста мощно в общинските партийни организации, защото мнозина от тях са застанали твърдо зад Станишев “.

„ Със страдание би трябвало да отбележа моята прогноза от преди две години и половина, че партията се води твърдо и еднолично, пренебрегвайки всевъзможни отзиви във вътрешнопартиен проект и вътрешнопартийната народна власт е на едно доста ниско ниво “.

Въпросът дали Нинова би подала оставка, в случай че Българска социалистическа партия загуби евроизборите, е бил посрещнат с „ ехидно усмихване “, добави той и посочи, че Станишев и Нинова не са провели нито един диалог между тях в последните няколко месеца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР