Вчера БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да

...
Вчера БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да
Коментари Харесай

Станишев: Вчера пропуснахме възможността да спечелим евроизборите

Вчера Българска социалистическа партия пропусна една опция да излезем обединени и да спечелим евроизборите. Аз направих такова предложение - да гласуваме за един тандем сред мен и Елена Йончева. Ясно беше, че ние с Елена имаме най-вече номинации. Моето предложение не беше признато, тъй като по този начин реши Корнелия Нинова. Моето терзание е, че това единствено разединява Българска социалистическа партия.

Това сподели в утринния блок на БТВ президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който разяснява решението на Българска социалистическа партия Елена Йончева да бъде лидер на листата на партията за идните евроизбори. "Евроизборите са една мотивация и готовност на твърдите ядра на партиите. На евроизборите е мъчно да привлечеш периферията. Ние разстроихме нашите твърди ядра вътре в партията. Не се усещам предаден и афектиран. Първи поздравих Елена Йончева. Поздравих я и за това, че първа поддържа моето предложение първите две места да бъдат гласувани в пакет. Тя е наясно, че разединена команда мъчно може да реализира нещо. Личното виждане на Корнелия Нинова е да търси мотиви. Трябва да забележим каква ще е позицията на Националния съвет на идващ пленум. Нинова даде образец, че не може един човек да бъде президент на ПЕС и евродепутат. Тя очевидно вижда това като разпределяне на постове ", разгласи Станишев.

"20 индивида от Националния съвет са на щат на "Позитано ", което значи, че са на директно послушание на управлението на партията. Знам, че е прозвънявано на избрани хора. Аз също съм звънял и това е обикновено, когато си в акция. Разликата е, че аз не мога да обещая на тези хора нищо за разлика от управлението. За мен паниката е, че няма разговор. Аз желая хората да видят, че Българска социалистическа партия е единна и обединена. Има риск след станалото през вчерашния ден хората да видят едно разцепление и да не реализираме положителни резултати. Никога няма да разреша да ме сблъскат с Елена Йончева. Трябва да създадем една добра и единна листа. Всичко останало са вътрешнопартийни дрязги, които си мисля, че не интересуват хората и не са им забавни. Всичко може да стане. Мога да изпадна от евролистата. Тогава ще разясня. За мен е по-важно дали Българска социалистическа партия в действителност ще се опита да завоюва изборите или сама ще ги подари на нашите съперници от ГЕРБ. Има голяма разлика сред президентски избори, локални избори, парламентарни и евроизбори. Вчера тези разлики не бяха регистрирани. На нас ни би трябвало мощен екип, който да активизира твърдото ядро на Българска социалистическа партия, тъй като евроизборите се печелят по този начин ", добави Сергей Станишев.

"С Корнелия Нинова връзките ми са като водач на европейските социалисти с водач на българските социалисти. Не се карам с никой и не се дразня на никой. Не съм разговарял с Корнелия Нинова от месеци. За мен няма разговор в партията. Българска социалистическа партия дължеше този разговор на всички досегашни евродепутати. Вчера видях доста разочаровани хора и разлъчен тим. За Истанбулската спогодба поставих доста старания, тъй като не желая моята партия да наподобява ретроградна. Който копае окопи сред Българска социалистическа партия и ПЕС, ще навреди доста на Българска социалистическа партия. Създават се доста подправени вести, които въздействат на Българска социалистическа партия. Чувал съм изявления от хора в Българска социалистическа партия, че ПЕС е подкрепила фашизма в Италия и национал-социализма в Германия. Това не е обикновено. Който създава тези подправени вести, вреди на Българска социалистическа партия доста. Не би трябвало да позволяваме ГЕРБ да показват Българска социалистическа партия като антиевропейска партия. От това също можем единствено да загубим ", безапелационен беше Сергей Станишев.

"Готов съм да подам ръка на Корнелия Нинова и да беседвам. Ще я попитам за персоналната й отговорност за евроизборите. Оставам в борбата и все още не премислям да се отхвърлям от листата. Ако се откажа, това ще навреди на Българска социалистическа партия. Вчера цяла нощ разговарях с хора, които ме предупреждаваха да не се отхвърлям. Това ще навреди на резултатите на Българска социалистическа партия ", приключи Сергей Станишев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР