Вчера беше закрито 20-то издание на Международния кинофестивал goEast във

...
Вчера беше закрито 20-то издание на Международния кинофестивал goEast във
Коментари Харесай

В кръг спечели двете големи награди от кинофестивала goEast в Германия

Вчера беше закрито 20-то издание на Международния кинофестивал goEast във Висбаден, Германия, в който взеха присъединяване 107 кино лентата от 40 страни. За първи път в своята история, фестивалът беше извършен напълно онлайн, поради пандемията COVID-19. Големият победител на вечерта е последният филм на Стефан Командарев „ В кръг “ , който завоюва Голямата премия „ Златна лилия “ за най-хубав филм и премията на рецензията ФИПРЕССИ.

„ Фестивалът не се преклони пред ковид и екипът и журитата работиха онлайн. Зрителите гледаха филмите онлайн. Това е заслужен образец, по какъв начин се цени и пази културата и в частност киното в сложна обстановка. Това са следващи награди на кино лентата, само че първи две на онлайн фестивал по време на пандемия. Това ги прави доста специфични за нас! Честито и благодаря на целия екип! “, показа режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

Мотиви на главното жури – „ Международното жури избра ослепително построения, многопластов филм, който ни потапя в една интимна и в това време експанзивна нощ в София, когато патрулират нощните смени на полицейските коли. Всеки идващ епизод, всяка последваща обиколка, ни потапя все по-дълбоко в мрачната и несигурна страна на обществото, вплетена в метафората на нощта. В същото време историята изследва вътрешния свят и персоналната накърнимост на героите, поставяйки под подозрение техните морални избори, убеждения, мощ и дарба да вършат сложни избори. Автентичните разговори, отличната игра и забележителната кинематография смесват персоналното и универсалното и трансформират кино лентата в отражение на тъмната и светлата страна на индивида и неговата връзка с огромния свят. Единодушното решение на журито е Голямата премия „ Златна лилия “ на 2020-а да вземе “ В кръг ” на С тефан Командарев “!
 В кръг NOVA
„ В кръг “ има над 10 награди от разнообразни фестивали в Европа и към този момент беше сполучливо показан в над 10 страни. Това е вторият филм от плануваната трилогия след реализацията на „ Посоки “ . Той споделя историите на три двойки патрулиращи служители на реда в нощна София. В лентата ще забележим Ирини Жамбонас, Павел Поппандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова, Ованес Торосян и други Режисьор е Стефан Командарев, оператор Веселин Христов, сценаристи Симеон Венциславов и Стефан Командарев, продуценти Стефан Командарев и Катя Тричкова за „ Арго Филм “.

„ В кръг “ се реализира с медийната поддръжка на NOVA и поддръжката на ИА „ Национален кино център “, Столична община, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски кино център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България, Доли медия студио, Контраст Филмс и в партньорство със Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР