Вчера беше обявено, че Central European Media Enterprises Ltd. (CME),

...
Вчера беше обявено, че Central European Media Enterprises Ltd. (CME),
Коментари Харесай

Първите Цигулки В Държавата! Григор Лилов: Зад Диригента На Продажбата На Btv Стоят Самите

Вчера беше оповестено, че Central European Media Enterprises Ltd. (CME), учредена от Лаудер и притежател на bTV и каналите от групата, както и на други канали в страни от някогашния соцлагер, стартира договаряния за стратегическо партньорство.

Това може да включва частична или цялостна продажба на компанията, обединение с различен стратегически сътрудник или рекапитализация, оповестиха от компанията. За задачата се основава Специален комитет, формиран от самостоятелни шефове, който да води процеса по разглеждане на разнообразни стратегически други възможности за развиването на компанията.
Дружеството не е определило график за този развой и не има намерение да дава актуализации или спомагателни мнения, в случай че не реши, че по-нататъшното откриване е уместно или належащо.
Като притежател на основаната в Бахамите офшорка Central European Media Enterprises Ltd. (CME) с 75% се води Warner Media, която от своя страна е благосъстоятелност на гигантската амриканска корпорация AT&T. Но ще отбележа, че действително значима част от това финансово присъединяване в Central European Media Enterprises Ltd (СМЕ) е с привилегировани акции клас А.
При разпределението на акциите на класове А и Б клас А са с по-висок дял, само че без право на глас в значителните решения.

ЗАД ДИРИГЕНТА – РОДНИ ПЪРВИ ЦИГУЛКИ
През юни 2010 година предприемачът Красимир Гергов призна, че е измежду притежателите в малкия екран, само че го е криел поради възбраната рекламни босове (той е най-големият у нас) да вземат участие като притежатели и в средства за всеобща информация. Гергов е член на Надзорния съвет на БТВ Медиа Груп ЕАД.

Когато през 2010 година се продаде bTV на Central European Media Enterprises Ltd. (СМЕ) стана ясно, че Гергов евентуално ще има 6% благосъстоятелност посредством сдружението Top Tone Media Holdings, което е записано в Люксембург.

Красимир Гергов е внук на Марин Бончев Туевски, който е първият комунистически кмет на Правец – родното място на Тодор Живков. Вуйчо на Гергов е ген. Бончо Маринов Бончев – зам.шеф на ръководство Управление безопасност и охрана (Пето управление н (Безопасност и охрана) на Държавна сигурност. При социализма Гергов също е назначен на щат в това Пето ръководство, като е другото име на Управление безопасност и охрана (Пето управление н и даже клюката носи, че е карал пилотната кола от кортежа на Тодор Живков.
Брат му също е бил на щат в това ръководство като страши контрольор.
Гергов е приключил ВИФ „ Георги Димитров “ със компетентност „ Туризъм, алпинизъм и насочване “.
В новите времена той е прочут като най-големия притежател на рекламни организации у нас, като изтъкнат собственик на голфкомплекси и дружно с брат си като доста едри предприемачи с най-различни действия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР