Вчера беше един лош ден за България. Отново влязохме в

...
Вчера беше един лош ден за България. Отново влязохме в
Коментари Харесай

Иван Гешев за 18-те мъртви мигранти: Това е резултат от съсипването на МВР от Бойко Рашков

Вчера беше един неприятен ден за България. Отново влязохме в черната статистика на Европа и международните вести, за жалост с неприятно. Желая триумф на сътрудниците в следствието.
 
Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг, на който бяха показани детайлности по следствието на нещастието с камиона-ковчег, открит край софийското село Локорско.
 
18 мигранти, измежду които едно дете, бяха открити мъртви в тайник на транспортното средство. 34-ма бяха настанени в болница. Трима от потърпевшите са в тежко положение.
 
 Тайникът, където са намерили гибелта си 18-те афганистанци Тайникът, където са намерили гибелта си 18-те афганистанци Източник: Прокуратура на Република България
" Това, което видяхме - тези 18 починали младежи и доста други потърпевши, са резултат от дезинтеграцията на институциите, от войната сред институциите, от съсипването на Министерство на вътрешните работи от един някогашен вътрешен министър, от избрани така наречен политически решения, които някои назовават правосъдна промяна. Закриха най-сериозният инструмент за битка с проведената престъпност - Специализираната прокуратура. Резултатите са забележими ", уточни Иван Гешев.
 
 Камионът със починалите мигранти Камионът със починалите мигранти Източник: Прокуратура на Република България
" Бих попитал дали някой ще се извини на българските жители. Надеждата ми е, че всички ние, приказвам институциите, виждам сериозните старания на министър Демерджиев, виждам желанието и на други институции за взаимна работа, уповавам се, че ще се опитаме да подсигуряваме сигурността на българските жители ", продължи той.
 
" Прокуратурата, тези години, прави тъкмо това. Наш главен зложелател е престъпността ", приключи той.
 
В брифинга вземат участие основният прокурор Иван Гешев, Борислав Сарафов, зам.-главен прокурор по следствието и шеф на Национална следствена служба, Христо Кръстев, представител на Софийска градска прокуратура, Атанас Илков, шеф на ГДНП, както и Асен Меджидиев, длъжностен министър на опазването на здравето.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР