Вчера бе извършена размяна на пленници между украинските власти и

...
Вчера бе извършена размяна на пленници между украинските власти и
Коментари Харесай

Стотици украинци посрещнаха освободените от плен

Вчера бе осъществена замяна на пленници сред украинските управляващи и проруските сепаратисти.

Развяващи украински флагове и носещи букети с цветя, хората посрещнаха, скандирайки: "Слава за Украйна! Слава за героите! ", освободените мъже и дами при тяхното слизане от военнотранспортен аероплан, който ги докара в Киев, предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

"Скъпи другари за вас през днешния ден е един доста значим ден ", съобщи посланичката на Франция в Украйна Изабел Дюмон, която придружаваше украинския президент Петро Порошенко в сепаратисткия украински Изток за среща с освободените мъже и дами. "Ще продължим да работим, с цел да могат всички пандизчии да се върнат вкъщи ", добави тя.

Последва прочувствена среща на освободените с техните близки.

Размяната на пандизчии засегна над 300 души и пристигна след сложни договаряния, в които бе забъркан и съветският президент Владимир Путин. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 пандизчии.

Това бе първата замяна на пленници сред враждуващите страни от 15 месеца насам. Тя се състоя на фронтовата линия покрай Горловка на към 40 километра североизточно от Донецк и продължи няколко часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР