Вчера България се нареди на второ място в света по

...
Вчера България се нареди на второ място в света по
Коментари Харесай

Български лекар разказа за германския опит и българската действителност в борбата срещу пандемията

 Вчера България се подреди на второ място в света по умряли от COVID-19 на милион население за един ден. А в петък Германия регистрира рекорден брой нови случаи на ковид. За немския опит и българската реалност в ефира на " Събуди се " приказва  доктор Стоян Монев, който работи на първа линия в интензивно поделение с Коронавирус  сектор в общинска болница в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

" В Германия няма инфекциозни лечебни заведения по образеца на България, имаме обособени инфекциозни лечебни заведения към университетските като отделения. При нас болните се лекуват в общите лечебни заведения, като общината във всеки град е задължена да има избран брой кревати в изолирано поделение ", съобщи доктор Монев.

По думите му пациентите минават през триаж на входа на болничното заведение, който се прави от особено подготвена здравна сестра. Тези които могат да изчакат, се дефинират като " зелени ", биват преглеждани след няколко часа. Личните лекари приказват първо по телефона със своите пациенти и без да издават направление насочват към PCR. Някои от тези медици вършат тези проби на входа на практиките си. " Не е реалистично коронаболните да влизат в лекарските практики ", безапелационен е медикът.

" Антигенните проби се употребяват необятно в Германия, само че единствено като в допълнение средство. На входа на лечебните заведения вършим наложително бърз антигенен тест и PCR тест, преди пациентът да бъде признат в отделението ", съобщи доктор Монев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР