Вчера актьорът от Междузвездни войни Марк Хамил реши да последва

...
Вчера актьорът от Междузвездни войни Марк Хамил реши да последва
Коментари Харесай

Марк Хамил, Facebook, политическите реклами и защо актьорът изтри профила си в социалната мрежа

Вчера артистът от " Междузвездни войни " Марк Хамил реши да последва образеца на възходящ брой звезди и обществено разгласи, че изтрива профила си във Фейсбук.

Докато множеството оттеглящи се от Фейсбук известни персони напущат обществената мрежа заради съображения за дискретност, терзанията на Хамил са свързани най-много с лъжливите изявления, които циркулират в мрежата.

" Разочарован съм, че Марк Зукърбърг цени повече приходите, в сравнение с истината ", показа артистът в Twitter.

В поста си Хамил добави и линк към публикация на New York Times, която разисква отхвърли на Фейсбук да следи за достоверността на политическите реклами в обществената мрежа.

Това, което явно нервира 68-годишния артист е фактът, че политическите акции могат да бъдат доста тъкмо таргетирани към избрани групи хора, само че наличието им по никакъв метод не предстои на инспекция от страна на Фейсбук.

Преди появяването на поста на Хамил в Twitter от Фейсбук разгласиха блог публикация, в която се изяснява, че потребителите имат доста благоприятни условия да лимитират какво виждат в профилите си.

Малко по-късно група от 250 чиновници на компанията изпратиха писмо до New York Times, цитирайки общо взето същите терзания, които явно има и артистът. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР