Вчера, 30 януари, Световната здравна организация обяви извънредно положение заради

...
Вчера, 30 януари, Световната здравна организация обяви извънредно положение заради
Коментари Харесай

Китай, коронавирусът и какво причинява той на човешкото тяло

Вчера, 30 януари, Световната здравна организация разгласи изключително състояние поради разпространяващия се и отвън Китай ковид.

По публични данни досега вирусът е лишил живота на общо 170 души, а записаните случаи на болестта в международен мащаб са над 7700.

Вирусът към момента е съществено предизвикателство за медиците, които работят, с цел да основат класифициран разбор на това по какъв начин той прониква в тялото, какви тъкмо са признаците му, при кои хора рискът от гибел е по-висок и най-важното - по какъв начин да бъде отстранен.

Вчера в Lancet бяха оповестени данни от първите 99 пациенти признати в болница в Ухан, откъдето в началото потегли болестта.

Става ясно, че треската и кашлицата са най-честите признаци. 82 от признатите пациенти са имали висока температура, а 81 - кашлица.

31 са изпитвали дефицит на въздух, 11 са имали болки в мускулите, девет са чувствали комплициране, осем души са се оплаквали от мощно главоболие, а пет - от болки в гърлото.

Пневмония е регистрирана при всичките 99 признати, а първите смъртни случаи са настъпили при хора на възраст над 60 години. Това кара учените да имат вяра, че по-възрастните хора са под по-голям риск.

40 от пациентите са страдали от предишни сърдечни или имунни болести, а 12 са имали диабет. Това е индикация, че хората, които към този момент имат по-сериозни здравословни проблеми, са по-неспособни да отхвърлен вируса.

Рискът при мъжете е по-голям от този при дамите, най-много поради генетични разлики сред двата пола, които играят значима роля в устойчивостта на имунитета, споделят от Ухан. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР