Вчера, 22 юли 2022 г., Управляващият орган на Програма за

...
Вчера, 22 юли 2022 г., Управляващият орган на Програма за
Коментари Харесай

Стартират приеми на проектни предложения за реконструкция на улици

Вчера, 22 юли 2022 година, Управляващият орган на Програма за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 разгласи процедури посредством асортимент на планови оферти № BG06RDNP001-7.020 - Енергийна успеваемост „ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост " и № BG06RDNP001-7.017 - Улици „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и оборудванията и принадлежностите към тях " по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура " от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони " от ПРСР 2014 - 2020 година

Бенефициенти по процедурата са 215 общини на територията на „ селските региони " на страната.

Крайният период за подаване на планови оферти по двете процедури е 25 ноември 2022 година

Общият бюджет на двете процедура възлиза на 97.7 млн. лв., в това число 29.3 млн. лева, ориентирани към повишение на енергийната успеваемост на обществени здания, общинска благосъстоятелност и 68.4 млн. лева ориентирани към възстановяване на уличната инфраструктура в дребните обитаеми места на територията на „ селските региони " на страната.

Безвъзмездната финансова помощ по процедурите възлиза на 100 % от размера на утвърдените разноски, като оптималният размер на допустимите разноски за един план, показан от един претендент по процедурата за енергийна успеваемост възлиза на левовата равноценност на 500 хиляди евро, а оптималният размер на допустимите разноски за един план, показан от един претендент по процедурата за възстановяване на уличната инфраструктура възлиза на левовата равноценност на 1 млн. евро.

По процедура № BG06RDNP001-7.020 се дава опция общините да правят реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост.

По процедура № BG06RDNP001-7.017 ще се подкрепят планове за възстановяване положението на уличната инфраструктура, посредством което ще се усъвършенства транспортната съгласуваност и досегаемост на по-отдалечените обитаеми места. Подобрената съгласуваност ще даде опция за развиване на стопанската система в селските региони, основаване на по-добра среда за живот и работа, и намаляване на наклонността за обезлюдяване на тези региони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР