Вчера, 20 юни, на площадката за изграждане на унгарската АЕЦ

...
Вчера, 20 юни, на площадката за изграждане на унгарската АЕЦ
Коментари Харесай

Унгария почна АЕЦ Пакш 2 с хвалба как е веднага след България по евтин ток в ЕС

Вчера, 20 юни, на площадката за създаване на унгарската АЕЦ " Пакш " 2 се организира тържествена гала, отдадена на началото на създаване на първите здания на строително-монтажната база. Генерален архитект на централата е инженерното поделение на съветската енергийна корпорация " Росатом " - АСЕ, оповестява Icona Communications.
В събитието участваха министърът без портфейл, отговарящ за разширението на АЕЦ " Пакш " - Янош Шули, старши вицепрезидентът на АСЕ и шеф по построяването на АЕЦ " Пакш " 2 Александър Хазин, генералният шеф на ЗАО " Пакш " 2 Ищван Ленкеи, както и Золтан Шараи, генералният шеф на строителното поделение на компания KÉSZ Group, която реализира построяването на първите обекти на строително-монтажната база.
Ще бъдат издигнати повече от 80 обекта – административни здания, монтажни цехове, хранилища и други. Те са нужни за обезпечаване на бъдещото създаване на двата енергоблока на централата.
" Според последния отчет на Унгарската организация по енергетика и контролиране на енергийната инфраструктура (МЕКН), Унгария заема второ място по ниска цена на тока в Европейски Съюз, след България . За да се резервира тази почтена позиция е необходимов дълготрайна вероятност да се поддържа делът на атомната сила в енергийната кошница. Затова е доста значимо новите енергоблокове да бъдат издигнати ", сподели Янош Шули.
" Заедно с началото на построяването на постройките на строително-монтажната база в Пакш започва подготовката за строителството на двата нови енергоблока и от днешния ден на площадката ще се реализира непрекъсната работа. В АЕЦ „ Пакш “ 2 ще бъдат издигнати едни от най-съвременните и безвредни енергоблокове от потомство " три плюс ". Те ще работят надеждно и безвредно в границите на 60 години с опция за удължение на периода на употреба, като по този метод ще обезпечават на Унгария евтина електроенергиябез обособяване на въглероден диоксид ", добави Хазин.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР