Вчера, 20 май, Google шокира технологичния сектор и най-вече потребителите

...
Вчера, 20 май, Google шокира технологичния сектор и най-вече потребителите
Коментари Харесай

САЩ, Huawei и каква отсрочка даде страната на китайския производител

Вчера, 20 май, Гугъл шокира софтуерния бранш и най-много потребителите на Huawei, откакто разгласи, че има намерение да ограничи услугите си за устройства на китайската марка.

Решението на Гугъл пристигна като разследване от възбраната върху търговията на артикули и услуги сред Huawei и американски компании, която президентът Доналд Тръмп наложи предходната седмица.

Снощи обаче стана ясно, че Тръмп е податлив да даде три месеца пролонгация на възбраната против Huawei и постанови, че китайската компания може да продължи търговията на части и съставни елементи, които са " нужни за поддръжката на всички понастоящем функциониращи мрежи и технологии ".

Това значи, че най-малко през идващите три месеца притежателите на Huawei ще могат да смъкват ъпдейти за Android и приложенията на Гугъл, само че не е ясно какво ще се случи след приключването на този период.

Правителството на Съединени американски щати въпреки всичко остави малка врата за бъдещи договаряния, като акцентира, че дава време на Huawei да се съветва и приспособява към условията на страната.

Въпреки това обстановката за бъдещите Huawei Mate 30 телефони, които се чака да излязат през втората половина на годината, към момента е много неразбираема. Компанията сама създава множеството си чипове, само че тези технологии зависят от сделки, дизайни и артикули от американски производители.

Това значи, че Huawei може да изпита съществени усложнения при маркетирането и продажбата на бъдещите си телефони, в случай че не реализира дълготрайно съглашение със Съединени американски щати. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР