Вчера (19 ноември) в 7 европейски столици десет световноизвестни организации

...
Вчера (19 ноември) в 7 европейски столици десет световноизвестни организации
Коментари Харесай

Световни организации протестират пред български посолства за забрана на фермите за ценни кожи

Вчера (19 ноември) в 7 европейски столици 10 световноизвестни организации за отбрана на животните организираха демонстрации пред българските посолства.

Акциите са израз на интернационална поддръжка за импортирания в Народното събрание законопроект за възбрана на фермите за скъпи кожи. Организаторите се надяват, че тази възбрана ще бъде призната от българските депутати в най-кратки периоди.

Демонстрации са били извършени в Лондон, Братислава, Рига, Киев, Хелзинки и Загреб.

Законопроектът за възбрана на фермите за скъпи кожи беше импортиран в Народното събрание през септември от група народни представители. През октомври първата парламентарна комисия го одобри на първо четене. В четвъртък (21 ноември) от 14:30 ч. парламентарната комисия по околната среда също ще прегледа и гласоподава възбраната.

Основни претекстове в законопроекта са жестокостта към животните, отглеждани и убивани единствено поради кожите им, и публичните настройки.

" С днешната проява, показваме своята поддръжка за преустановяване на фермите за скъпи кожи в България. Да се отглеждат диви животни като лисици и норки в тесни, телени кафези през целия им живот, единствено с цел да бъдат убити в газови камери и одрани за мода е процедура, която няма място в 21-ви век ", се акцентира в писмото до българските посланици от участниците в демонстрациите.

Организациите, взели присъединяване в демонстрациите пред българските посолства, са Humane Society International, Respect for Animals, Four Paws, Open Cages, Humánny pokrok, UAnimals, EVA, Animal Friends Croatia и Dzīvnieku brīvība.

Налице са и редица други проблеми с фермите за скъпи кожи. Сред тях са отрицателният резултат върху околната среда, биоразнообразието, както и върху качеството на живот, поминъка и здравето на локалните хора, живеещи към фермите.

На 29 ноември в София ще се организира шествие за възбрана на фермите за кожи. Шествието ще стартира от 18 ч. от градинката до Народното събрание и ще продължи до " триъгълника на властта " сред Министерски съвет, Президентството и Народното събрание. Там събитието ще се сплоти с Глобалната климатична стачка, която ще се организира и у нас по същото време. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР