Вчера, 18 юни, Facebook представи над 100 страници с информация

...
Вчера, 18 юни, Facebook представи над 100 страници с информация
Коментари Харесай

Libra, Facebook и можем ли да имаме доверие на криптовалута на социалната медия

Вчера, 18 юни, Фейсбук показа над 100 страници с информация във връзка с новата си криптовалута Libra, които съвсем мигновено срещнаха опозиция от демократите в Съединени американски щати и значително интернет консуматори.

Информацията в документите е много обемна и объркваща тук-там - освен за елементарните, неразбиращи от криптовалути хора, само че и за политиците на Америка.

Идеята на Фейсбук e да даде опция на " милиарди хора по света " да изпращат пари и да вършат заплащания бързо и без непотребни комисионни, като проектът е Libra да се появи още през началото на 2020 година

От показаната от Фейсбук информация ясно проличава, че компанията е очаквала да срещне възмущение от страна на мнозина, имайки поради всички кавги, които платформата забърка през последните години, написа The Verge.

Главният секретар на Министерството на финансите в Съединени американски щати Максин Уотърс прикани Конгреса да блокира въвеждането на Libra, като съобщи, че " платформата има прекалено много власт и въздействие, които преди е употребила за употреба на потребителите си ".

Уотърс акцентира, че държавните органи не би трябвало да разрешават потреблението на Libra, преди те самите да са сигурни, че схващат схемата на Зукърбърг и детайлите към нея.

Според нея Libra може да има " невиждан резултат върху световните финансови системи " и не е рационално да се разреши на Фейсбук да управлява сходна самодейност.

Все още не е ясно дали ще има публично заседание на Конгреса по въпроса, за каквото приканва Уотърс. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР