Вчера, 04.12.2018 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна

...
Вчера, 04.12.2018 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна
Коментари Харесай

Обирджиите на банкомат в Сапарева баня са се признали за виновни

Вчера, 04.12.2018 година, съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Дупница и отбраната на четиримата подсъдими, направили в съучастничество кражба на парични средства от банкомат в гр. Сапарева баня, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Около 03:20 ч. на 09.11.2017 година, Т.Б., К.М. и К.Й., при прелиминарен сговор, лишили касета с пари в размер на 8 700 лв.. Мъжете създали и опит да се лишават други касети, съдържащи 17 400 лв., само че той останал незавършен, заради интервенция на полицейски чиновници от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Дупница.

Четвъртият обвиняем - Г.О., взел участие в незаконното действие като помощник. Управлявайки лек автомобил „ Фолксваген “, той осигурявал гладко напредване на друга кола, с която било осъществено закононарушението.

Кражбата била осъществена посредством взривяване на вратата на АТМ устройство на банка ДСК. В резултат, с изключение на банкомата били унищожени и други непознати движими движимости – фасадна витрина с врата, окачен таван, тапети, осветителни тела. Общата стойност на вредата възлиза на 21 280.58 лв..

За осъществяване на закононарушението било употребявано непознато моторно транспортно средство – лек автомобил „ БМВ Х5 “, което по-рано било незаконно отнето в кв. „ Овча Купел “ в гр. София от притежателя му. Крадците поставили на колата регистрационна табела, издадена за друго транспортно средство. Подсъдимите предизвикали на непознатия автомобил повреди на стойност 2 900 лв. - на предна ризница, предно окачване, заден мост, лява гума и джанта.

Четиримата подсъдими са се признали за отговорни за осъществените от тях закононарушения. На всеки от тях е несъмнено наказване от по шест месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен „ общ “ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от закононарушението са възобновени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР