Vbox7Платформата за споделяне на видеоклипове Vbox7 е изтрила всички клипове

...
Vbox7Платформата за споделяне на видеоклипове Vbox7 е изтрила всички клипове
Коментари Харесай

Българският Vbox7 изтри милиони видеа на потребители

Vbox7

Платформата за шерване на видеоклипове Vbox7 е изтрила всички клипове на консуматори, качени от 2006 година насам. Клиповете не престават да са налични за гледане, само че единствено за персонално прилагане от качилите ги консуматори, са заявили пред  от платформата, благосъстоятелност на най-голямата българска медийна група " Нова Броудкастинг Груп ", само че инспекция на " Дневник " сподели, че клиповете на някои консуматори са изтрити изцяло.

За изтритите клипове сигнализира Борислав Маринов в програмистката фейсбук група DevBG. Той написа, че без предизвестие са били изтрити всички клипове на уеб страницата, качени от консуматори. По думите му това съставлява 99% от наличието на Vbox7 от 2006 година до началото на 2024 година

" Запазени са единствено клипове от партньорските канали - със значка AVT, THE или PART. За един миг милиони видеа бяха изгубени. Има ли метод по какъв начин да бъде направи петиция, да се провежда подписка, да се напише общо писмо или каквото и да е, с цел да подтикнем " НетИнфо " да ги възстановят под някаква форма ", пита Маринов.

Борислав Маринов добавя, че " въпреки и позамрял през последните години, този уебсайт е същински културен феномен, капсула на времето и неизменима част от българското интернет пространство " и приканва да бъде съхранен.

" В актуалното съвсем напълно цифрово общество поддържането на user generated content уеб страница е все по-трудно с оглед голям брой искания, касаещи авторството. В тази връзка, предприемането на съответната стъпка е подбудена от желанието ни наличието на уеб страницата да бъде с напълно уредени авторски права ", са показали от " Нова Броудкастинг Груп " за OFFNews.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР