Възстановяването от кризата с коронавируса трябва да доведе до по-добър

...
Възстановяването от кризата с коронавируса трябва да доведе до по-добър
Коментари Харесай

ООН: Преодоляването на Covid-19 трябва да доведе до по-добър свят

Възстановяването от рецесията с ковид би трябвало да докара до по-добър свят . Това прикани в публикация за " Гардиън " генералният секретар на Организацията на обединените народи (ООН) Антониу Гутериш.

Според Гутериш единствено единен светът може да се оправи с пандемията от Covid-19 и да преодолее последствията. Той счита, че на изключителната среща в четвъртък водачите на Г-20 са подхванали дейности в вярната посока, само че към момента светът е надалеч от съгласуван международен отговор против невижданата рецесия.
 Организация на обединените нации: Коронавирусът е най-голямото тестване за света след ВСВ
Организация на обединените нации: Коронавирусът е най-голямото тестване за света след ВСВ

Според Гутериш пандемията няма аналог в близкото минало

Гутериш означи, че в началото вирусът е засегнал 100 000 души за 67 дни, а скоро 100 000 или повече ще се разболяват всекидневно. Според него без радикални дейности новите случаи ще се усилят до милиони, а здравните системи и стопанските системи ще бъдат наранени съществено.

Той предлага три ограничения, които се базират на науката, солидарността и умните политики: прекъсване разпространяването на коронавируса; превъзмогване на опустошителните обществени и стопански измерения на рецесията и възобновяване от рецесията към по-добро.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 827 000 доказани случая, а умрелите са повече от 40 000. Регистрирани са случаи в 205 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 952 000 случая и над 48 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 200 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР