Възстановяването на Венецуела от икономическата криза може да отнеме няколко

...
Възстановяването на Венецуела от икономическата криза може да отнеме няколко
Коментари Харесай

МВФ: Възстановяването на Венецуела ще отнеме десетилетия

Възстановяването на Венецуела от икономическата рецесия може да отнеме няколко десетилетия. Това предвижда шефът на Международния валутен фонд (МВФ) за Латинска Америка Алехандро Вернер пред Агенция Франс Прес.

Прогнозите на МВФ за Венецуела за 2019 година са катастофални - стесняване с 25% на Брутният вътрешен продукт, 10.000.000% хиперинфлация и 44,3% безработица.

По думи на Вернер това неизбежно ще докара до всеобщо емигриране от страната. Производството на нефт също ще продължи да се срутва стремглаво по негови думи.
 Индия отряза Мадуро за петрола
Индия отряза Мадуро за петрола

Спира да търгува с Венецуела по гледище на Помпео

Запитан какви ограничения е подхванал МВФ по въпроса Вернер уточни, че първата стъпка, когато Венецуела се снабди с държавно управление, отворено за интернационална поддръжка, ще бъде оказването на филантропичната помощ . След това ще се пристъпи и към ограниченията за икономическото възобновяване на страната. За задачата обаче ще са нужни няколко десетилетия съгласно него.

Опитът със страни, които са минали през сходен колапс поради въоръжени спорове, цивилен войни или естествени бедствия, демонстрира, че повече от тях възвръщат виталния си стандарт след едно или няколко десетилетия, уточни той.

Вернер обаче е оптимист във връзка с " нещастието с петрола ", през която минава страната. Според него с помощта на богатите запаси на страната, тя ще успее да се измъкне от колапса.
 Венецуела спря кранчето на петрола за Куба
Венецуела спря кранчето на петрола за Куба

Прекратява ежедневните доставки за 2,6 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР