Възстановяването на украинския контрол върху Крим, анексиран от Русия през

...
Възстановяването на украинския контрол върху Крим, анексиран от Русия през
Коментари Харесай

Зеленски: От руснаците ще преговарям само с Путин

Възстановяването на украинския надзор върху Крим, анексиран от Русия през 2014 година, посредством мощ би довело до стотици хиляди човешки жертви, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски в ново видеообръщение към участници в Световния стопански конгрес в Давос, съобщи БНР, базирайки се на Ройтерс.

Зеленски уточни, че единственият съветски политически представител, с който би преговарял, е президентът Владимир Путин, и то единствено по една тематика - прекъсването на бойните дейности.

Според украинския президент обаче провеждането на такива договаряния става все по-трудно, в светлината на доказателствата за зверства против цивилни, осъществявано от съветските военни.

" Трудно е, тъй като има граница, която мъчно може да се премине след Буча, Ирпен, Мариупол и други градове “, уточни Зеленски и добави, че сега " няма излаз от тази обстановка ".

Отговаряйки на въпроси по време на Световния стопански конгрес в Давос, Зеленски показа, че персоналната среща с Путин е от огромно значение, защото " няма да има решение за преустановяване на войната " от съветска страна, в случай че вземат участие единствено медиатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР