Възстановяването на щетите ще струва милиони, заяви Премиерът на страната

...
Възстановяването на щетите ще струва милиони, заяви Премиерът на страната
Коментари Харесай

Премиерът Денков във Враца: Рисковете и непосредствената опасност намаляват

Възстановяването на вредите ще коства милиони, съобщи Премиерът на страната акад. Денков след визитата си във Враца и извършената работна среща с спешния щаб.

" Нека първо бъдат разказани вредите, по-късно ще вършим планове ", добави още министър председателят. Според него, първата реакция на институциите първоначално при сериозни дни, е била съответна и това е дало опция да не се стигне по-тежки последствия.

Чуйте още в прикачения звуков файл:

От срещата стана ясно още, че кметовете слагат въпроса за това, че след рецесията не се работи регулярно.Да се почистят речните корита, да се строят насипи. Министър денков пое ангажимент, че ще спомага да се работи за това, с цел да не се стига до наводнения.

От срещата, на която участваха и кметове на населите места в община и област Враца стана ясно, че частичното бедствено състояние ще бъде анулирано - това би трябвало да се реши от локалната власт.

Кметът на община Враца съобщи, че още този следобед ще анулира частичното бедствено състояние за потърпевшите села.

В Лиляче, посочи той, има 26 разрушени улици, а близо 40 домове са потърпевши от проливния дъжд в околните 30 часа.

" Нямаме бедстващи фамилии даже в най-критичните места, всички имат заслон, остава да създадем оценка на вредите и хората за получат средствата, с цел да стартират възстановявето на парцелите си ", добави още кмет Каменов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР