Възстановяването на руския опозиционер Алексей Навални, отровен според три лаборатории

...
Възстановяването на руския опозиционер Алексей Навални, отровен според три лаборатории
Коментари Харесай

Възстановяването на Алексей Навални в Германия ще отнеме много време

Възстановяването на съветския опозиционер Алексей Навални, токсичен съгласно три лаборатории с невротоксично вещество, ще отнеме "много време ", съобщи неговата говорителка. Предстоят му минимум "седмици " медицински грижи в Германия, сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция и Франс прес.

"Логично е, че за оздравяването на Алексей (Навални) ще е нужно още доста време ", сподели Кира Ярмиш в предаване, излъчено нощес в ЮТюб. Критикът на Кремъл "остава към този момент в Германия за рехабилитация. Ясно е, че не става въпрос за няколко дни, може би даже не и за няколко седмици ", добави тя.

Руският опозиционер бе изписан във вторник след едномесечно лекуване в берлинската болница "Шарите ". Кремъл съобщи, че той е "свободен " да се върне в Русия.

Навални към този момент описа в обществените мрежи за сложното си връщане към живота. "Планът остава елементарен: всеки ден да отивам на кинезитерапевт. Може би в център за рехабилитация. Да се практикувам да заставам на един крайник. Да си върна напълно контрола над пръстите. Да се изучавам да вардя равновесие ", написа той в сряда в Инстаграм.

Междувременно говорителката му съобщи, че съветските управляващи са замразили банковите сметки на опозиционера, а върху неговия дял от апартамент в Москва е натрапен запор. Според Кира Ярмиш повода е дело, страни по което са предприемачът Евгений Пригожин, считан за непосредствен до Кремъл, и самият Навални, както и съратничката му Любов Собол, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР