Възстановяването на папа Франциск след коремната операция, която претърпя тази

...
Възстановяването на папа Франциск след коремната операция, която претърпя тази
Коментари Харесай

Папата е добре – става сам от леглото и чете вестници

Възстановяването на папа Франциск след коремната интервенция, която претърпя тази седмица, върви все по-добре и той към този момент става от леглото и последователно се завръща към работните си отговорности, заяви през днешния ден пресцентърът на Ватикана, представен от Ройтерс.

Осемдесет и шест годишният Франциск в сряда претърпя тричасова интервенция за премахване на коремна херния. Интервенцията е минала задоволително сполучливо, с цел да не се постановат ограничавания в работата на Светия отец, споделиха лекарите.

Говорителят на Светия трон Матео Бруни съобщи, че папата е прекарал по-голямата част от сутринта в кресло и че това му е разрешило да прочете вестниците и още веднъж да се заеме с делата си.

Франциск постъпва на лекуване в болница за трети път, откогато оглави Римокатолическата черква през 2013 година, отбелязва Ройтерс.

За това лято са планувани две пътувания на Светия отец. Той ще посети Португалия от 2 до 6 август за Световния ден на младежта и ще направи и аудиенция в Монголия, която ще продължи от 31 август до 4 септември, съобщи Българска телеграфна агенция.

Етикети: Папа Франциск
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР