Възстановяването на отбранителния потенциал на Русия, растящата мощ на Китай

...
Възстановяването на отбранителния потенциал на Русия, растящата мощ на Китай
Коментари Харесай

Русия посочи реалните причини за излизането на САЩ от ядрения договор

Възстановяването на отбранителния капацитет на Русия, растящата мощност на Китай и разширението на военнотехническото съдействие сред тези две страни са аргументите за едностранното излизане на Вашингтон от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег.

Това съобщи министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу, представен от " Интерфакс " и други съветски медии.
 Путин: Съединени американски щати си измислиха претекст в Азия, с цел да изоставен контракта за нуклеарни ракети
Путин: Съединени американски щати си измислиха претекст в Азия, с цел да изоставен контракта за нуклеарни ракети

Американските ракети засягат ползите на Русия и Русия ще отговори

Убеден съм, че действителната причина за едностранното излизане на Вашингтон от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег - въздържане на Китайската национална република и Руската федерация , разгласи Шойгу на конгрес в Пекин.

По думите му " договорът престана да дава отговор на ползите на Съединени американски щати на фона на растящата военна и икономическа мощност на Китай, възобновяване на отбранителния капацитет на Русия и разширението на военното и военнотехническото съдействие сред двете страни ".
 Съединени американски щати обмислят да се отдръпват от Договора за намерено небе
Съединени американски щати обмислят да се отдръпват от Договора за намерено небе

Договорът разрешава на Съединени американски щати и техните съдружници в Европа да наблюдават военните маневри в Русия

По думите му Вашингтон авансово се е подготвял да " унищожи контракта " , създавайки ударни безпилотни самолети, употребявани в качеството на ракети-мишени за балистични ракети със междинен обхват и разрастване на пускови установки Mk 41 в Европа. Министърът съобщи, че тази версия се удостоверява от тестванията, които Съединени американски щати са провели 16 дни след денонсирането на контракта.

Съединени американски щати организираха тествания на крилати ракети с наземно базиране, които съгласно Вашингтон са поразили цели на разстояние от над 500 километра , разгласи Сергей Шойгу.

Министърът позволява, че Съединени американски щати могат да разпрострат свои ударни средства , неразрешени от контракта, в Европа и в Азиатско-Тихоокеанския район, което ще провокира напрежение и неизбежно ще докара до конкуренция във въоръжаването, увеличение на риска от спор и повишение на вероятността от пораждане на произшествия.

Шойгу предизвести, че страните, които се съгласят да одобряват американски ракети на територията си, ще " станат заложници на американската политика ".

" Русия е срещу подобен сюжет ", безапелационен е съветският боен министър и означи, че Москва е подготвена за разговор за опазване на районната непоклатимост , подсилване на доверието и взаимоотношение с всички заинтригувани страни.

Споразумението за унищожаване на ракети със междинен и по-малък обхват престана да работи при започване на август 2019 година , откакто Съединени американски щати оповестиха едностранно отдръпване от контракта.

Владимир Путин към този момент дефинира дейностите на Съединени американски щати по контракта като " пропагандна акция ".

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).

Шойгу разяснява и други тематики. Той предизвести, представен от ТАСС, че вследствие на турската интервенция в Сирия без защита остават 8 лагера за бежанци и 12 пандиза , в които са арестувани екстремисти от разнообразни страни. Според него има заплаха интервенцията на Турция да докара до противоположна миграция на терористи към родните им страни.

Шойгу счита, че е належащо светъ т да се сплоти против терористите, идеологията и пропагандата им . Той сподели още, че след провалянето на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Сирия, организацията доста е разширила наличието си в Югоизточна Азия, изключително в Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и елементи на Тайланд.

Министърът на защитата на Русия съобщи, че стратегическото партньорство сред Москва и Пекин е навлязло в нова фаза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР