Възстановяването на Нова Зеландия от последиците от циклона Габриел вероятно

...
Възстановяването на Нова Зеландия от последиците от циклона Габриел вероятно
Коментари Харесай

Последиците от Габриел ще струват милиарди на Нова Зеландия

Възстановяването на Нова Зеландия от последствията от циклона " Габриел " евентуално ще коства милиарди долари, а изключителното състояние в страната беше удължено с още една седмица.

Премиерът Крис Хипкинс удостовери, че 11 души са починали до момента вследствие на опустошителните неочаквани наводнения и мощни ветрове.

" Мислите ни остават със фамилиите и общностите, които скърбят за околните си в този сложен миг ", добави той.
Хипкинс предизвести, че окончателният брой на починалите може да нарасне, само че броят на хората, с които полицията към момента търси контакт, е намалял до към 2300.

Наводненията отнесоха или съществено повредиха домове, предприятия, мостове и пътища в цяла Нова Зеландия.
Министърът на финансите Грант Робъртсън даде обещание помощ в размер на 300 милиона новозеландски $ (187 милиона щатски долара).

Робъртсън предизвести, че обещаните досега средства са извънредно незадоволителни. Според него възобновяване ще коства на данъкоплатците " милиарди долари ".

" Предстои ни дълга работа по възобновяване по-късно злополучие ", предизвести Робъртсън.

След като прекара уикенда в посещаване на мощно засегнатите общини, Хипкинс съобщи, че оповестеното предходната седмица национално изключително състояние е удължено с още седем дни.

" Докато някои региони стартират да работят по възобновяване, други към момента са в доста огромна степен във етапа на бързо реагиране ", добави той.

Това е едвам третият случай в 183-годишната история на Нова Зеландия, в който се афишира национално изключително състояние.
Другите два случая са атентатите в Крайстчърч през 2019 година и пандемията от Ковид-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР