Възстановяването на жилищните имоти в Гърция набира инерция през третото

...
Възстановяването на жилищните имоти в Гърция набира инерция през третото
Коментари Харесай

След 42% срив имотите в Гърция започнаха възстановяване

Възстановяването на жилищните парцели в Гърция набира инерция през третото тримесечие на 2018 година, демонстрират данните на централната банка, представени от Reuters. Прогнозата е, че подобряващото се положение на стопанската система и растящият задграничен интерес могат да повишат още цените на жилищата.

Имотите съставляват огромна част от благосъстоянието на семействата в Гърция, която регистрира един от най-големите дялове на популацията, което има благосъстоятелност дом - цели 80 % при междинни за Европейски Съюз 70 %.

Цените на жилищата, където живеят множеството гърци, са се покачили с 2,5 % през тримесечието по отношение на година по-рано, сочат данни на централната банка. През второто тримесечие покачването бе 1,2 %.

В Атина на годишна база цените са с 3,7 % нагоре. В столицата платформи като Airbnb и програмата за " златни визи " - позволение за престояване против инвестиция от €250 хиляди в недвижимо имущество - стават все по-популярни.През 2017 година цените понижиха с един % по отношение на година по-рано. От 2008 година до края на м.г. общият спад е 42 %.

Пазарът бе ударен от нови налози, които трябваше да запушат дефицитите в бюджета, недостъпни заеми и безработица от към 19 %. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР