Възстановяването на европейските продажби на автомобили продължи четвърти пореден месец

...
Възстановяването на европейските продажби на автомобили продължи четвърти пореден месец
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в Европа нараснаха с 21.4% през декември

Възстановяването на европейските продажби на коли продължи четвърти следващ месец посредством както на мощното търсене на премиум и всеобщи коли, по този начин и на икономическия напредък в Европейски Съюз. Това заяви в четвъртък Европейската асоциация на автомобилната промишленост (ACEA).

Според статистиката на организацията през декември в Европейски Съюз броят на регистрациите на нови коли е повишен с 21.4% до 1 261 742 транспортни средства. Относителното нарастване частично се дължи на ниската база за съпоставяне през същия месец на предходната година, когато въвеждането на нови антиемисионни закони се отрази отрицателно върху продажбите на нови коли.

Също по този начин възможните по-високи налози върху колите, които се чака да влязат в действие през 2020-ра, подтиква купувачите в някои страни от Европейски Съюз като Холандия и Швеция, където новите доставки са нарастнали със надлежно 113.9% и 109.3%, заяви ACEA. Продажбите в Германия пък са се нараснали с 19,5%, а във Франция автомобилната промишленост е отчела още по-добър резултат с 27,7% растеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР