Възстановяването на диалога на най-високо политическо ниво между България и

...
Възстановяването на диалога на най-високо политическо ниво между България и
Коментари Харесай

Радев иска студенти от Либия да се обучават в медицински университети у нас

Възстановяването на разговора на най-високо политическо равнище сред България и Либия би трябвало да бъде последвано и от съответни стъпки в партньорството сред двете страни в стопанската система, вложенията, опазването на здравето и образованието . Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на ръководителя на Президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи.

Двамата организираха през днешния ден среща в границите на 27-ата Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27), хазаин на която е Египет.

На срещата беше очебийно, че България и Либия споделят общ интерес към замяна на бизнес делегации и провеждането на взаимни бизнес конгреси, които да насърчат партньорството сред компании от двете страни.

Мохамед ал-Менфи изрази интереса на Либия за усилване на двустранното съдействие в региона на опазването на здравето, а Радев открои опцията студенти от Либия да се образоват в българските медицински университети , които оферират най-хубавото съответствие цена-качество в границите на Европейски Съюз.

На срещата българският президент изрази поддръжката на България за процеса на възобновяване на Либия и предложения Мохамед ал-Менфи да посети страната ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР